Bursa'da geçen pazar gecesi meydana gelen olayda market işleten Ufuk Ergün, arkadaşı Hakan Kıroğlu ile birahanede alkol alırken, iki ay önce kendisini özel koruma olarak çalıştığı eğlence kulübüne almadığı için tartışıp kavga ettiği Ayhan Yılmaz ile karşılaştı. Aşırı alkollü olduğu öne sürülen Ayhan Yılmaz, belinden çıkarttığı tabancası ile masasına gittiği Ufuk Ergün'ü, "Sen bunu hak ettin" diyerek kurşun yağmuruna tuttu. Göğsüne 4 kurşun isabet eden Ufuk Ergün ile göğsüne 3 kurşun isabet eden Hakan Kıroğlu ağır yaralandı. AmbulanslarlaUludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan Ufuk Ergün yaşamını yitirirken, Hakan Kıroğlu ise ameliyata alındı. Kıroğlu'nun hayati tehlikeyi atlatamadığı bildirildi

ARADIĞI POLİSLERE, 'SİZE MERMİ MANYAĞI YAPARIM' DEDİ.

Olaydan sonra kaçan Ayhan Yılmaz dün öğle saatlerinde Bursa Emniyet Müdürlüğü Cinayet Bürosu'nu arayıp kendini tanıttıktan sonra, iddiaya göre "Beni rahat bırakın. Yoksa hepinizi mermi manyağı yaparım" diyerek tehditte bulundu. Daha sonra telefonu kapatan Ayhan Yılmaz, akşam saatlerinde Merkez Yıldırım İlçesi Sinandede Mahallesi'nde bir arkadaşının evine girerken, burada önlem alan polisler tarafından yakalandı.

Hiç bir zorluk çıkarmadan polise teslim olup emniyet müdürlüğüne getirilen Ayhan Yılmaz burada "Sizi mermi manyağı yaparım" dediği polislerden özür diledi.

'TEMEL BENİ TAHRİK ETTİ' 

Olay akşamı birlikte çalıştığı soyadını bilmediği Temel adındaki arkadaşı ile alkollü bir şekilde birahaneye gittiğini söyleyen Yılmaz şunları anlattı:

"Yan masada daha önceden tartışıp kavga ettiğim Ufuk ve arkadaşı oturuyordu. Bu kişiyi tanıyan Temel sürekli olarak, 'Bak sana ters ters bakıyor. Bu adamın amacı ne' diyerek beni tahrik etti. Sonunda alkolün de etkisi ile masasına gidip tabancamı çıkartarak onu ve arkadaşını kurşunladım. Daha sonra Ufuk'un öldüğünü Hakan'ın ise yaralandığını öğrendim. Polisi de, o sırada sarhoş olduğum için arayıp tehdit ettim." Sorgulaması devam eden Ayhan Yılmaz ifadesinin ardından adliyeye çıkartılacak.



BC(FK/COŞ)