Başakşehir, Şahintepe Mahallesi'nde dün saat 16.00 sıralarında 17 yaşındaki F.K. silahlı saldırıya uğradı. Çevreden yetişenler tarafından hastaneye kaldırılan F.K. yoğun bakım servisinde ağır yaralı olarak tedaviye alındı. Bu olaydan bir saat sonra Esenyurt, Mehter Çeşme Mahallesi, Cumhuriyet Caddesi'nde meydana gelen ikinci olayda ilk olayda ağır yaralanan F.K.’nin kuzeni Ömer Ç. (18) de silahlı saldırıya uğradı. PVC doğramacılığı yapan Ömer Ç. saldırı sonucu göğsüne aldığı 3 kurşun yarası ile hayatını kaybetti.


Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturmada saldırıyı gerçekleştiren kişinin F.K.’nin amcası Ömer Ç.’nin de dayısı olan Metin K. olduğu anlaşıldı. Polis tarafından kısa sürede yakalanan Metin K., Cinayet Büro Amirliği'ne getirildi. Polis olayın ailevi bir kavga sonucu meydana geldiğini açıkladı. Poliste işlemleri tamamlanan Metin K. adliyeye sevk edildi.


Öte yandan Metin K.’nın 9 Temmuz 2008'de ABD İstanbul Başkonsolosluğu'nda meydana gelen silahlı saldırı olayını gerçekleştiren teröristlerden Erhan K.’nın ağabeyi olduğu ortaya çıktı. Saldırıda 3 polis memuru ölmüş, 1 polis ile 1 trafik çekicisinin şoförü de yaralanmıştı. Çıkan çatışmada Metin K.’nın kardeşi Erhan K. da ölmüştü.