İlçe merkezine 23, antik Knidos kentine 13 kilometre uzaklıktaki Yaka Köy sınırları içinde eski bir okul binasının restore edilmesi ile sanat ve sanatçılara kapılarını açan akademide, bu kez Türk, Alman, Ukrayna ve ABD’li sanatçılar buluştu. Heykel ve resim çalışmaları için bir araya gelen sanatçılar sıkı bir çalışma içersinde iken, UKKSA’nın tarihi antik Knidos kenti güzergahı üzerindeki iki kavşakta bulunan yön tabelaları parçalandı. Datça Karaköy kavşağındaki tabela ile Mesudiye Köyü yol ayrımında bulunan iki tabela kırılarak okunmaz hale getirildi.

UKKSA Başkanı Nevzat Metin, bir sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde, kültür ve sanata gönül veren bir grup sanatseverin bir araya gelerek kurduğu akademinin iki yıl içersinde Türkiye’nin ve dünyanın sanat merkezi olma yolunda hızla ilerlediğini söyledi. Datçalıların akademiye sahip çıktığını belirten Metin, “Ancak önceki gün üzücü bir olayla karşılaştık. Datça’dan akademiye gidiş yolunda bulunan iki yön tabelamız parçalandı. Birinin demir doğramaları bile yerinden sökülüp atılmış. Diğerinin ise yazı bölümü sert bir cisimle vurularak karılmış. Aynı yerde bulunan diğer tabelaların sağlam olması, saldırının hedef gözetilerek yapıldığını gösteriyor” dedi.

Her iki tabelanın yeniden yerlerine konulacağını ifade eden Metin, “Bu saldırının ilk ve son olmasını diliyorum. 2 bin 500 yıllık tarihi geçmişe sahip olan, sanat ve sanatçıya her zaman kucak açan bu topraklar, böylesine çirkin olaylarla anılmayı hak etmiyor” diye konuştu.