Geçen 3 Ocak günü merkez Aziziye İlçesi'nin Yeşil Mahalle'deki TOKİ konutlarının 4'üncü katında yaşayan ve şizofreni teşhisiyle tedavi gören Selim Karabayır, yeniden hastaneye yatması gerektiğini söyleyen eşi Meral Karabayır'a şiddet uyguladı. Eşinin yardım istemesi üzerine TEDAŞ'ta 1998'den beri güvenlik görevlisi olarak çalışan Selim Karabayır, eve gelen Polis memuru 31 yaşındaki Suat Orak'ı kalbinden bıçaklayarak öldürdü, 32 yaşındaki Selçuk Erel'i yaraladı.

Olay yerine gelen özel hareket timi tarafından gözaltına alınan ve çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak Erzurum E Tipi Cezaevi'ne konulan 2 çocuk babası Karabayır hakkında Suat Orak'ı öldürmekten ağırlaştırılmış ömürboyu, Selçuk Erel'i nitelikli adam öldürmeye teşebbüs suçundan 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Bugün 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan Selim Karabayır'ın duruşmasında eşi Meral Karabayır ile avukatlar hazır bulundu. 10 yıldan beri psikolojik tedavi gördüğünü anlatan Selim Karabayır savunmasında şunları söyledi:

"Olay günü kahvaltı yapıyordum. İçimde korku vardı. Kapının zili çaldı. Dürbünden baktım polis memurları vardı. Beni götürüp nezarete atacaklarını işkence yapacaklarını düşündüm. Elimdeki bıçakla nasıl vurduğumu hatırlamıyorum. Yarım saat sonra tekrar zil çaldı. Kapıyı açtım. 'Beni götürecekler, tırnaklarımı mı sökerler, elektrik mi verirler' diye düşünerek korku ile gelen memura da saldırmışım. Neresine vurdum hatırlamıyorum."

ŞEHİT POLİSİN EŞİ 'TÜP BEBEĞİNİ' DÜŞÜRMÜŞ

Şehit polis memuru Suat Orak'ın ailesinin avukatı Naci Turan, Orak'ın bir hafta önce karakolda görevlendirildiğini ve karakol tecrübesinin bulunmadığını kaydederek şöyle konuştu:

"Anons üzerine, komiserin talimatı üzerine önlem alınmadan, takviye ekip istenmeden, çelik yelek giyilmeden olay yerine gidiliyor. Sanığın bahsettiği, numaradan ve suçtan kurtulmaya yönelik uydurulmuş bir hastalıktır. Sanık silah bulundurma yetkisi olan bir güvenlik görevlisidir. Hasta olsa öncelikle 10 yıldır birlikte yaşadığı eşini öldürmesi gerekir. Günahsız bir polis memuru şehit edilmiştir. Tedavi yöntemiyle hamile kalan şehit polisin eşi Serpil Orak, üzüntüden 3 aylık bebeğini düşürmüştür."

'EŞİM, HİÇBİRŞEY SÖYLEMEDEN BIÇAĞI SALLADI'

Duruşmada tanık olarak dinlenen 28 yaşındaki Meral Karabayır da, eşinin rahatsızlığı nedeniyle hasateneye yatırılması için polisten yardım isteiğini kaydederek şunları anlattı:

"Köyden bir ekmek bıçağı getirmişti. Hastalığı nedeniyle kendi canımdan da korkuyordum. Kapıya iki polis geldi. Bıçağı elinde tutuyor, kapının arkasında saklıyordu. Polis memuru karakola gelmesini söyledi. Tahrik edici bir davranış olmadı. Eşim birşey söylemeden polis memuruna bıçağı salladı. İçeriye geldi. 'Ne yaptın' diye sorduğumda 'Ben sana demedim mi, kapıma gelen polisi öldürürüm. Gebersinler' dedi. 15- 20 dakika sonra kalabalık 5- 6 polis geldi. Tekrar eşim elindeki bıçakla kapıyı açtı. Bıçağı yarım açtığı kapının arkasında tutuyordu. Polisin biri 'Selim bey ne yaptın?' dedi. Daha sonra herhangi bir tartışma olmadan eşim polis memurunun üzerine bıçakla saldırdı. Olayın şok ile odama girdim, ellerimi yüzüme kapatarak ağladım."

Eşinin ifadesi üzerine mahkeme heyeti Selim Karabayır'a söz verdi. Selim Karabayır, "Polis memurlarına karşı zerre kadar kinim yok. Namazlardan sonra polislerimize, askerlerimize dua ediyorum. Polislere 'gebersinler' kelimesini kullandığımı hatırlamıyorum" dedi.

Mahkeme sanık Selim Karabayır'ın tutukluluk halinin devamına karar verirken duruşmayı erteledi. 



HP(KS/COŞ)