Hakkari- Çukurca arasındaki Oğul Köyü yakınlarında teröristlerin, askeri konvoyun geçişi sırasında uzaktan kumandayla bombayı patlatması sonucu 4 asker şehit oldu, 5 asker de yaralandı. Bu askerlerden Uzman Çavuş Mehmet Çiftçi'nin evine acı haber, bugün sabah saatlerinde gelen askeri heyet tarafından verildi. Askeri yetkililer, baba Satılmış Çiftçi'ye oğlunun şehit olduğu haberini verdi. Acı haberle birlikte şehidin annesi Döndü Çiftçi, ablası Satı Çiftçi, nişanlısı Yasemin Vatanseven gözyaşlarına boğuldu. Bu arada teröre tepki gösteren şehit uzman çavuşun yakınları ve komşuları, evlerinin bulunduğu sokağa büyük Türk Bayrağı ve Atatürk resmi astı. Ayrıca evlerinin balkonlarını da yine Türk bayraklarıyla donattı.

BİR HAFTA ÖNCE NİŞANLANMIŞ

Babasıyla mobilyacıda çalışırken sınava girip uzman çavuş olan 24 yaşıdaki Mehmet çiftçi, daha sonrada Hakkari'de görevlendirildi. Üç yıldır burada görev yapan Çiftçi'nin geçen 9 Eylül Pazar gönü de mutluluk hayalleri kurduğu ve büyük sevgiyle bağlı olduğu Yasemin Vatanseven'le İzmir'de nişanlandığı öğrenildi. Şehit uzman çavuşun nişanın ardından geçen 11 Eylül Salı günü de birliğine dönmek için yola çıktığı belirtildi.

SON GÖRÜŞME ANNESİYLE

Uzman Çavuş Mehmet Çiftçi'nin, bombalı saldırıdan hemen önce annesi Döndü Çiftçi'yi telefonla aradığı ve göreve çıktığını, kendisini merak etmemelerini söylediği öğrenildi. Anne Döndü Çiftçi de, "Komutanım çık gel neredesin" diye ağıt yaktı. Acılı anneyi, oğluyla bir hafta önce nişanlanan Yasemin Vatanseven teselli etmeye çalıştı.

FACEBOOK MESAJI 'KISACA ÖLDÜ DE'

Geçen haftalarda çok yakın arkadaşı olan iki uzman çavuşu terör saldırılarında şehit veren ve sık sık onlara olan acısını dile getiren Şehit Uzman Çavuş Mehmet Çiftçi"nin, sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki kişisel sayfasında; "Mevsimler Solsun Senelerce, Mümkünse Çıkmasın, O İki Hece, Öldü de, Bitsin Bu İşkence... Ya da Bir Sonbahardı, Sarardı de, Düşen Her Bir Yaprakta, Uzaklaştı de, De ki, Gövdeden Dal Kırıldı, Kopan Candı, Yıkıldı de, Deki Öldü, Öldü de... Yaşamaz de, Olsun de, Deki Bitti, Bitti de... Kardı Yağdı, Yağmurdu Aktı,Sonra Toprağa Karıştı, Kurudu de, Soldu de... Ne Bileyim İşte, Kısaca Öldü de... " diye yazdığı belirtildi.

TY(AÖ/COŞ)