Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a bağlı ordu birlikleri ve rejim karşıtı silahlı grupların çatışmalarına sahne olan Halep'ten kaçan 2 bin 399 Suriyeli, Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ne bağlı Kuşaklı ve Bükülmez köylerinden sınırı geçip, Türkiye'ye geldi.

ARALARINDA 2 GENERAL DE VAR

Jandarmalar tarafından karşılanan Suriyeliler arasında 2'si general, 8 subay ve astsubay ile bu askerlerin ailelerinin de olduğu belirtildi. Grup arasında 9 yaralı Suriyeli, sınıra çağrılan ambulanslarla Reyhanlı ve Antakya'daki hastanelere sevk edildi. Minibüslere bindirilip, Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) tesislerine getirilen Suriyeliler, bir süre dinlendikten sonra kalacakları tesislere gönderildi. Asker ve aileleri Apaydın kampına yerleştirirken, 2 bin 353 sivil, Şanlıurfa'nın Akçakele ilçesindeki kampa gönderildi.

Öte yandan daha önce yaralı olarak Türkiye'ye getirilen Suriyelilerden 48 yaşındaki Rabia Abdulhey ve 24 yaşındaki Muhammed Battal öldü. 2 Suriyelinin cenazesi Adana Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsinin ardından Reyhanlı'nın Bükülmez Köyü'ndeki yakınlarına teslim edildi.