Eti Bakır İşletmelerinde 22 Kasım'da meydana gelen kazadan bir adımla kurtulan kaynak işçisi Ethem Bülbül, yaşadığı korku dolu anları şöyle anlattı:

"Ben olay anında kapağın kubbe olarak ifade ettiğimiz tepe noktasında çalışıyordum. Aniden büyük bir ses duydum ve sol ayağımın üzerinde olduğu sacın kaydığını fark ettim. Sağ ayağım ise 4 direkli bir kulenin üzerinde duran tepe noktasının bulunduğu sacın üzerinde kaldı. Bir anda refleksle kendimi yıkılmayan sabit duran kısıma attım. Her şey 2- 3 saniye içerisinde oldu. Hemen yanımda başka bir arkadaşım çalışıyordu. Kafamı çevirdiğimde yere düşmüştü, göremedim. Sac parçaları koptuğu için onları tepe noktasında tutan bölüm adeta bir kule gibi kaldı ve yıkımın şiddetiyle deprem olmuş gibi sallandı. Ben de üzerinde güçlükle durabildim."

'6 METRELİK KULENİN ÜZERİNDE ŞOK YAŞADIM'

Son anda sabit kulenin üzerine bir adım atarak kurtulduğunu dile getiren Ethem Bülbül, yaklaşık 6 metre yükseklikten olup biten her şeyi gördüğünü söyledi. Bülbül şöyle devam etti:

"Kulenin üzerinden aşağıya baktığımda bütün saclar arkadaşlarımın üzerine yıkılmıştı. Şok oldum ve sadece arkadaşlarımı düşündüm. Onların yardım çığlıklarını duyuyordum. Bazı arkadaşlarım kendileri imkanlarıyla güçlükle dışarı çıktı. Ambulanslar ve yardım ekipleri gelip sacın altına kalanları çıkarmaya çalıştılar. Ben aşağıdakilere bağırdım ancak beni kimse duymadı fark etmedi. Daha sonra vincin halatına kendimi bağlayarak aşağıya inebildim."

Üzüntüyü ve sevinci birlikte yaşadığını belirten Bülbül, "Çok farklı bir his. Benim bulunduğum kısım da düşseydi, ben de ölebilirdim ya da yaralanabilirdim. Ailem kazayı duyup beni karşılarında sapasağlam gördüklerinde ağladılar. Hem sevinçten hem de üzüntüden ağladılar" dedi.



YK(MS/COŞ)