Barış ve Demokrasi Partisi tarafından çarşamba günü Topçu Meydanı’nda "Ben Buradayım" mitingi düzenlenecek. BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da katılacağı açıklanan miting öncesi, BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, BDP İl Başkanı Fatma İzol ve bir grup partili kent merkezinde bildiri dağıttı. Milletvekili İbrahim Binici, Atatürk Bulvarı üzerinde yürüyen vatandaşlara bildiri verip, Türkçe ve Kürtçe mitinge davet etti.

"BEN BURADAYIM"

BDP'ye yönelik operasyonlara tepki göstermek amacıyla çarşamba günü miting düzenleyeceklerini söyleyen Binici, "Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve milletvekillerimizin katılımıyla geniş çaplı bir miting düzeliyoruz. Kürtçe ‘Ez Lıvırım’, Türkçe ise 'Ben Buradayım' anlamını taşıyan mitingimize vatandaşlarımızı bildiri dağıtarak davet ediyoruz. Mitingimizin amacı partimize ve demokrasi güçlerine karşı inkar ve imhaya yönelik yürütülen operasyon ve tutuklamalara dikkat çekmektir. Basit ve sıradan gerekçelerle partimiz hedef alınıyor, mitingimiz ile halkımızı bu konuda bilgilendireceğiz" dedi.

İbrahim Binici ve beraberindeki milletvekilleri, bulvar üzerinde gerçekleştirdiği bildiri dağıtımının ardından parti binasına döndü.



AL,ÖP (HK/AK)