Elazığ Valiliği, dün öğle saatlerinden itibaren başlayan ve bugün de tipi şeklinde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle, Arıcak, Alacakkaya, Baskil, Karakoçan, Kovancılar, Maden ve Palu olmak üzere 7 ilçede okulların yarın (çarşamba) da tatil olacağını açıkladı.

Öte yandan kapalı olan 500 köy yolunun ulaşıma açılması için Özel İdaresi'ne bağlı 50 iş makinesi, 60 araç ve 100 personel ile başlayan çalışmalar devam ediyor. Harput, Alayaprak, Serince, Obuz Gurup Köy yolu üzerinde yol açma çalışmalarına katılan Özel İdare Genel Sekreteri Nazif Bilginoğlu, tipi ve kar yağışına rağmen çalışmaların devam ettiğini belirterek, "Görüyoruz ciddi bir kar yağışı var. Harput’tan Alayaprak, Serince ve Pertek yoluna kadar olan güzergahı açtık ama tipi ve kar yağışı mütemadiyen kesintisiz devam ettiği için açtığımız yol bile kapanıyor. Bu noktada ciddi sıkıntılarımız var. Bu şartlar altında çalışıyoruz ve şu anda hemen hemen Elazığ’ımızın bütün merkez ve ilçelerinin tamamında, yollarımız kapalı vaziyette. Dolayısıyla bütün bu çalışmalarda vatandaşlarımızdan beklentimiz öncelikle sabır ve dikkat. Bu noktada yaklaşık 50 iş makinemiz ve servis araçlarımız da dahil 60’ı aşan araçlarımızla yollardayız. 100’e yakın personelimizle gece gündüz demeden, elimizden gelen gayreti göstereceğiz" dedi.

Geçmiş yıllarda olduğu gibi kazasız belasız bir şekilde, zorlu kış şartlarını atlatmayı ümit ettiklerini ifade eden Bilginoğlu, bu yıl ufak bir kazayla çalışmalara başladıklarını anımsatarak, sürücülerin hem can ve mal emniyetleri için zincirli ve tedbirli yola çıkmalarını ve sabırlı davranmalarını istedi.