Bingöl'de yoğun kar yağışı nedeniyle valilik il merkezi ve tüm ilçelerde bugün öğleden sonra okullarda Cuma gününe kadar eğitime ara verildiğini açıkladı. Bingöl kent merkezinde kar kalınlığı 32 santime ulaşırken, il genelinde 263 köy yolunun kar nedeniyle kapalı olduğu belirtildi. Bingöl-Erzurum karayolunun Karlıova kesiminde tipi nedeniyle ulaşım aralıklarla tek şeritten güçlükle sağlanıyor.

Karlıova İlçesi'nde 3 günden bu yana süren yoğun kar yağışı nedeniyle bazı kesimlerde kar kalınlığı 2 metreyi aştı. Kar ve fırtına nedeniyle bazı köylere elektrik verilemezken, ilçe merkezinde bazı çeşmelerde de dondu.

ELAZIĞ'DA 1 GÜN TATİL

Dün başlayan ve bugün aralıksız devam eden kar yağışı, Elazığ'da hayatı felç etti. Elazığ Valiliği, tüm okulların bugün tatil edildiği belirtilerek, engelli ve hamile memurların da 1 gün süreyle idari izinli sayılacakları ifade edildi.

Elazığ merkez ve ilçelere bağlı 500 köy yolunun kar nedeniyle kapandığı belirtildi. Kapanan köy yollarının açılması amacıyla dün akşam çalışmalara başlayan Özel İdare ekiplerinin bu çalışmaları halen devam ediyor. Sabah saatlerinde okula giden çok sayıda öğrenci, okulların tatil olması nedeniyle evlerine dönmek zorunda kalırken, köy okullarında görevli çok sayıda öğretmen de, yolların kapalı olması nedeniyle okula gidemedi.

TUNCELİ'DE 285 KÖY YOLU KAPALI

Tunceli'de dün başlayan ve halen devam eden kar yağışı nedeniyle merkez ve ilçelere bağlı 285 köy yolu kapandı. Tunceli-Hozat bağlantılı Erzincan karayolunda trafik kontrollü olarak verilirken, Tunceli-Hozat ve Tunceli Ovacık karayolları yoğun kar yağışı nedeniyle kapandı. Özel idare ekipleri, Tunceli-Ovacık karayolunu açma çalışmalarına başlarken, kent merkezinde kar kalınlığı 30 santimi aştı. Bazı ilçelerde 50 santime çıkan kar kalınlığı yüksek kesimlerde 1 metreyi buldu.



FD,ŞG,SB(GG/İD)