Bingöl'de geçen yıl 29 Ekim'de, Genç Caddesi üzerinde saat 13.15 sıralarında, üzerindeki bombaları patlatarak Hatice Belgin ve oğlu Veysel Belgin ile Mehmet Çubuk'un ölümlerine, 20 kişinin de yaralanmasına neden olan 'Rohani' kod adlı PKK'lı terörist Nazlı Görer'in üzerindeki bombaları infilak ettirdiği anın, kentteki Mobese kameralarınca kaydedilen görüntüleri ortaya çıktı.

'Erdal' kod adlı E.T. tarafından Bingöl'e getirildiği belirtilen 'canlı bomba' Nazlı Görer'in, patlama öncesinde güvenlik kamerasında siyah çarşaflı olduğu ve Genç Caddesi üzerinde bulunan oyuncakçının önüne geldiği ve burada bir süre durduğu saniye saniye görülüyor. Daha sonra bu kamera başka açıya yönlenirken, bir başka güvenlik kamerasında ise patlama anı net olarak görülüyor. Patlama sonrası insanların kaçışması ve yaşanan panik anı da kameralara yansıdı.

Bu arada 'canlı bomba'ya yardım ettiği, eylem için keşif yaptığı ve 'Rohani' kod adlı terörist Nazlı Görer'i Bingöl'e getirdiği belirtilen 'Erdal' kod adlı E.T.'nin 14 Şubat tarihinde yakalanması ile ilgili polis kamerasından çekilen görüntülerde, özel harekat timinin yaptığı operasyon ve sanığın yakalanma anı da kameralar tarafından görüntülendi.



AÖ(GG/SS)