Bingöl Valiliği, kentte geçen yıl 29 Ekim günü Genç Caddesi üzerinde saat 13.15 sıralarında, üzerindeki bombaları patlatarak 3 kişinin ölümüne, 20 kişinin de yaralanmasına neden olan 'Rohani' kod adlı PKK'lı canlı bomba Nazlı Görer'e yardım ettiği tespit edilen 'Erdal' kod adlı terörist E.T.'nin, güvenlik güçleri tarafından yakalandığını açıkladı. Eylemi gerçekleştiren Nazlı Görer'i Bingöl'e getiren E.T.'nin eylem için gerekli keşif çalışmasını yaparak, eylemi gerçekleştirmesine yardımcı olduğu belirtildi. Bingöl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele, Özel Harekat ve İstihbarat Şube müdürlüklerinin 14 Şubat tarihinde ortak yürüttüğü bir operasyonla E.T.'nin silah ve el bombaları ile birlikte yakalandığı belirtildi.

'Erdal' kod adlı terörist E.T.'nin Bingöl Havaalanı inşaatına bölücü terör örgütü mensupları tarafından gerçekleştirilen eylem de dahil olmak üzere örgüte katıldığı 2004 yılından itibaren pek çok silahlı eyleme katıldığı dile getirildi. E.T.'nin sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine konulduğu belirtildi.

İKİ AYDA 16 KİŞİ KCK'DAN TUTUKLANDI

Öte yandan PKK'nın gizli sivil yapılanması Kürdistan Topluluklar Birliği Türkiye Meclisi'ne (KCK/TM) yönelik yapılan operasyonlarda, son 2 ay içerisinde örgüt adına yasadışı faaliyetlerde bulundukları iddiasıyla gözaltına alınan 22 kişiden 16'sı tutuklandı. Valilik'ten yapılan açıklamada, şöyle denildi:

"İlimizde vatandaşlarımızın araçlarını yakmak, kamu binaları ve işyerlerine molotof atmak, korsan gösteri düzenlemek ve düzenlenen korsan gösterilere katılmak, silahlı, bombalı eylem yapan terör örgütünün dağ kadrosunda terörist faaliyetler yürüten şahıslarla irtibat kurarak lojistik destek sağlamak, eylemlerine yardım etmek, gençleri kandırarak örgütün kırsal kadrolarına katılmalarını sağlamak, şehir merkezindeki eylemlere yardımcı olmak, Bingöl'deki iş adamları, esnaf ve firma sahiplerinden tehditle haraç toplamak, toplanan haraçlardan bir kısmını eylemler için kullanmak ve bir kısmıyla da kendilerine ev ve araç almak, işadamlarını kaçırıp fidye istemek, suçları ile ilişkisi olduğu belirlenen toplam 22 şahıs yakalanmış, Cumhuriyet Başsavcılığı'nda yapılan işlemleri neticesinde S.A., F.T., N.B., M.S.İ., M.Ş., G.K., N.D., N.Ü., C.B., M.B., M.B., Y.B., A.B., A.K., M.B. ve F.B. adlı toplam 16 örgüt mensubu tutuklanarak cezaevine konulmuşlardır."



AÖ(GG/SS)