Bingöl Valiliği'nce yapılan yazılı açıklamada, hayvan hırsızlığının artması üzerine İl Jandarma Komutanlığı'nca Ağustos 2011 tarihinden itibaren çalışma başlatıldığı belirtilerek şöyle dedi:

"Planlı faaliyet kapsamında, Bingöl'ün Karlıova ilçesi, Muş'un Bulanık ve Varto ilçesi ile Bitlis'in Ahlat ilçelerinde suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve örgüte üye olmak amacıyla büyük ve küçükbaş hayvan hırsızlığı, dolandırıcılık ve sigara kaçakçılığı suçlarını işleyen E.A. ve A.K. elebaşılığındaki 19 kişilik organize suç örgütüne yönelik, Bingöl'ün Karlıova İlçesi'nde 5, Muş'un Bulanık İlçesi'nde 9, Varto İlçesi'nde 2, İstanbul'da 1 ve İzmir'de 2 olmak üzere toplam 19 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Aralarında örgüt elebaşının da bulunduğu Bingöl'ün Karlıova İlçesi'nde 3, Muş'un Bulanık İlçesi'nde 9, Varto İlçesi'nde 2 olmak üzere 14 şüpheli gözaltına alındı."

ÇALDIKLARI HAYVANLARI PARA KARŞILIĞI SAHİPLERİNE VERMİŞLER

Yakalanan şüphelilerin ilk tespitlerinde toplam 7 ayrı hayvan hırsızlığı olayına karıştıklarının belirtildiği valilik açıklamasında şöyle devam edildi:

"Örgüt üyelerinin çalınan hayvanları başka birine kendi mallarıymış gibi emanet olarak bıraktıkları, daha sonra emanet edilen hayvanları teminat olarak göstererek araba ve traktör aldıkları belirlendi. Hayvanı çalınan şahıslara hayvanları bulabileceklerini söyleyen örgüt üyelerinin para ve hayvan aldıkları, bunun karşılığında bir kısım hayvanı hayvan sahiplerine geri verdikleri tespit edilmiştir. Şüphelilerin ev ve eklentilerinde yapılan aramalarda 14 cep telefonu ve 14 sim kartı ele geçirilmiştir. Konu ile ilgili adli tahkikatlar devam etmektedir."



AÖ(GG/COŞ)