İstanbul'da oturan Bilkent Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu işsiz Şebnem Zileli Görgün, 1.5 yıl önce evlendiği eşi Yekta Onur Görgün ile geçen cuma günü akşam saatlerinde, Çanakkale'de Demircioğlu Caddesi Tekke Sokak'ta oturan ailesini ziyarete geldi. Şebnem Zileli Görgün ile ailesi, gece geç saatlere kadar oturup sohbet etti, ardından hepsi uyumak için odalarına geçti.

Dün sabah saatlerinde uyanan İstanbul Ticaret Odası'nda görevli Yekta Onur Görgün, eşini yanında göremedi. Evde aradığı eşini bulamayınca da durumu kayınpederi Şahin Zileli'ye bildirdi. Gün boyu kendisinden haber alınamayan ve aramalara rağmen bulunamayan Şebnem Zileli Görgün'ün cesedi, akşam saatlerinde, babasının evinin de olduğu 3 katlı binanın çatı katında, elleri arkadan kısmen bağlı ve tavana asılı halde ölü bulundu.

Haber verilmesiyle olay yerine gelen polis ve savcının incelemelerinin ardından Şebnem Zileli Görgün'ün cesedi, Çanakkale Devlet Hastanesi Morgu'na, oradan da otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Ailenin tek çocuğu olan Şebnem Zileli Görgün'ün ölümüyle ilgili polis merkezine götürülen eşi Yekta Onur Görgün, ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Gözyaşı döken Yekta Onur Görgün, yakınlarıyla otopsinin yapılacağı Bursa'ya gitti.

TEK AYAK İZİ VAR

Olayla ilgili soruşturmasını sürdüren polis, Demircioğlu Caddesi'ndeki MOBESE kayıtlarını incelemeye başladı. Her ihtimali değerlendiren polis, talihsiz kadının cep telefonundaki son görüşmeleri de mercek altına aldı. İnthar notu bırakmadığı belirtilen Şebnem Zileli Görgün'ün zaman zaman psikolojik destek aldığı öğrenildi. Ayrıca, Şebnem Zileli Görgün'ün cesedinin bulunduğu tozlu çatı katında, bir tek onun ayakkabılarına ait izlerin bulunduğu saptandı. Bunun intihar olasılğını güçlendirdiği kaydedildi. Benzer intihar olaylarını da araştıran polis, Şebnem Zileli Görgün'ün intihar ettiği sırada vazgeçmesi durumunda kurtulmaya çalışmamak için ellerini arkadan kısmen bağlamış olabileceğini belirtti.