Mali Şuçlar Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler 29 Mayıs 2007'de düzenlediği operasyonda banka müşterilerinin hesaplarına girerek yaklaşık 20 milyon liralık vurgun yaptıkları tespit edilen bir çeteye yönelik operasyon yapmıştı. Liderliğini bir Rus hackerin yaptığı çetenin üyesi olduğu tespit edilen 23 kişi gözaltına almıştı. Zanlıların 1800 banka müşterisinin hesaplarına girerek paraları başka hesaplara havale ettikleri öğrenilmişti.


Zanlıları arasında bulunan Baki Cengiz Uyaran tutuksuz yargılanırken “Bilişim sistemine aykırı olarak girmek ve nitelikli dolandırıcılık” suçundan Üsküdar  6. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapılan yargılama sonucu hakkındaki 13 ayrı dosya birleştirilerek 29 yıl 9 ay 15 gün hapis cezası aldı. Yargıtay tarafından geçtiğimiz hafta içinde kararın onanmasının ardından polis tarafından aranmaya başlanan Baki Cengiz Uyaran, dün Kağıthane’de yakalandı. İnfaz Büro Amirliğine getirilerek işlemleri yapılan Baki Cengiz Uyaran daha sonra adliyeye gönderildi.


Öte yandan Baki Cengiz Uyaran’ın tutuksuz yargılanırken Narkotik Şube Müdürlüğü'nün düzenlendiği sanatçı Deniz Seki’nin de yakalandığı operasyonda suç ortağı olarak gözaltına alındığı öğrenildi. Uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan yargılanan Baki Cengiz Uyaran’ın 6 yıl 3 ay hapsi ceza aldığı kararın onanmak için Yargıtay’da beklediği öğrenildi.