Karabağlar'daki müzikhollere yönelik 17 Temmuz 2011'de yapılan denetimde, 'kimliksiz olduğu, izinsiz çalıştığı ve polise mukavemette bulunduğu' gerekçeleriyle hakkında işlem yapılmak üzere polis merkezine götürülen Fevziye C.'nin, polisler tarafından darp edildiği iddia edilmiş ve karakoldaki güvenlik kamerasının kaydettiği görüntüler, basına yansıdı.

Fevziye C., savcılığa giderek suç duyurusunda bulunurken, polisler de mukavemette bulunduğunu öne sürerek, kendisinden şikayetçi oldu. Karşılıklı şikayetler üzerine Fevziye C. hakkında, 'kamu görevlisini basit yaralama ve hakaret' suçlarından, polis memurları hakkında da 'tehdit, hakaret, kasten yaralama' ile 'delil karartma' suçlarından ayrı ayrı davalar açıldı.

3 POLİS BİLİRKİŞİ OLARAK ATANDI

Fevziye C.'nin karakolda dayak yerken yer alan görüntülerle ilgili, Memur Savcısı Alaattin Dokur rapor hazırlamaları için emniyet müdürlüğünde görevli üç polisi bilirkişi olarak atamış, bilirkişi olarak atanan İzmir Emniyet Müdürlüğü Bilgi İşlem Şubesinde görevli komiser yardımcısı M.D., polis memurları M.K. ve Ü.S. hakkında, 'yanlı rapor yazdıkları' iddiasıyla haklarında Cumhuriyet Savcısı tarafından soruşturma başlatılmıştı. Soruşturmayı tamamlayan savcı, üç kişi hakkında 'Dellileri karartma' suçundan 9 ay ile 7.5 yıl arasında hapis cezası istemiyle yargılanamaları için dava açtı.

Karakoldaki polisler hakkında da 'tehdit, hakaret, kasten yaralama' suçlarından 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

SANIK POLİSLER KATILMADI

9'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada Fevziye C.'nin avukatı Hanife Yıldırım ve sanık avukatı Gülseren Menek hazır bulunurken, İzmir Emniyet Müdürlüğü Bilgi İşlem Şubesinde görevli komiser yardımcısı M.D., polis memurları M.K. ve Ü.S. katılmadı.

Hakim, 4'üncü celsesi yapılan duruşmada, diğer sanık polislerin de yargılandığı 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'ne yazılan müzakerenin takibinin yapılmasına, Fevziye C.'nin gözaltına alınmak istenirken görevli polislere karşı basit yaralama ve hakaret suçu işlediği iddiasıyla 10'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'nde sanık olarak yargılandığı dava dosyasının istenmesine karar vererek duruşmayı 21 Aralık’a erteledi.



BK(İÖ/COŞ)