Sivas'ta 2 Temmuz 1993'te ateşe verilmesi sonucu 33 sanatçı ve yazar, 2 otel görevlisi ile 2 göstericinin yaşamını yitirdiği Madımak Oteli, geçen yıl kamulaştırılarak Bilim ve Kültür Merkezi'ne dönüştürüldü. Merkez, aradan geçen 1 yılda ziyaretçi akınına uğradı.

Vali Ali Kolat da bu kapsamda çalışmalar hakkında bilgi almak üzere merkezi ziyaret etti. Okul yöneticileri tarafından buraya getirilen öğrencilerle bir süre sohbet eden Kolat binanın tüm bölümlerini öğrencilere gezdirdi. Binanın ikinci katında bulunan Bilim Parkı'nı da öğrencilerle birlikte gezen Kolat, öğrencilerle birlikte masal ve ders de dinledi. Kolat, öğrencilerin buraya daha sık gelmelerini istedi.

"CANLI BİR ALAN HALİNE DÖNÜŞSÜN"

Bilim ve Kültür Merkezi'nden daha fazla insanın yararlanmasını istediklerini belirten Vali Kolat, "Bilim ve Kültür Merkezimizi geçen yıl hizmete açtık. O günden bu güne kadar da okullarımız ve vatandaşlarımız ziyaret ediyor. Bugüne kadar da 48 okulumuz buraya geldi, ziyaret etti ve buradan istifade etti. Yaklaşık bine yakın öğrencimiz de burayı gördü. Bütün okullarımızın kademe kademe buraya gelip buradan faydalanmalarını istiyoruz. Gerçekten de güzel bir ortam oldu. Çocuk kütüphanemiz var, 0-6 yaş grubuna hitap eden bir bölümümüz var. Burada görevli arkadaşlarımız, ikinci katta bulunan Bilim Parkı'ndaki aletlerin ve oluşumların nasıl çalıştığını izah ediyorlar. Ögrencilerimiz bunları fen derslerinde, fizik ve kimya derslerinde görüyorlar. Gönlümüz istiyor ki burası çok daha canlı bir alan haline dönüşsün. Beklentilerimiz de o yönde" dedi.
"ACILAR, CEHALET VE HUSUMETTEN"
Bilim ve Kültür Merkezi'nde olaylarda yaşamını yitirenler için anı bölümü bulunduğunu da hatırlatan Kolat, "Burada geçmişte bir acı yaşandı. Bu tür acıların cehaletten ve husumetten kaynaklandığını biliyoruz. Burayı bu nedenle Bilim ve Kültür Merkezi'ne dönüştürdük. Sevginin, kardeşliğin, dostluğun bilim ve kültürün olduğu bir ortamda böyle acıların yaşanmayacağı düşüncesi ile böyle bir konsept oluşturduk ve bundan da son derece mutluyuz. Bütün vatandaşlarımızın ve halkımızın da bu ortamı görüp gezmelerini tavsiye ediyoruz" diye konuştu.
 
HÖ(EA/AK)