Olay, Milas İlçesi Hacıilyas Mahallesi Ulusal Egemenlik Caddesi numara 17'deki Burcu Bilgisayar adlı işyerinde dün saat 01.30 sıralarında meydana geldi. Tevfik Canal'a ait mağazaya gelen iki kişi, kapıdaki kilidi kırıp içeriye girdi ve 7 dizüstü ile 1 masaüstü bilgisayarı çalıp kaçtı. Sabah işyerine gelen Canal, mağazasındaki hırsızlığı fark edince polise haber verdi. Olay yerinde inceleme yapan polis ekipleri, işyerinin güvenlik kamerası görüntülerini de inceledi ve hırsızlık anının saniye saniye kaydedildiğini belirledi.

Olaya karıştıkları gerekçesiyle 35 yaşındaki M.Ç. ile 17 yaşındaki S.T., aynı gün polis tarafından yakalandı. Emniyetteki işlemlerinin ardından akşam saatlerinde adliyeye sevk edilen iki şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece, Denetimli Serbestlik Yasası gereği tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İşyeri sahibi Canal, "Hırsızlar genellikle dizüstü bilgisayarları çalıyor. Ancak benim kullandığım masaüstü bilgisayarı da çalmışlar. Sanırım güvenlik kamerası görüntülerinin orada depolandığını düşünmüşler. Ancak görüntüler başka bir bilgisayara kayıt ediliyordu. Yaşanan olay bizi çok üzdü" diye konuştu.



OÇ(İÖ/CK)