Gazi Belediye Başkanı Bayram Güllü, özellikle Fransa’da bulunan hemşehrilerinin internet sitesi üzerinden yakınlarının mezarlarını ziyaret edip dua okuduklarını, yakın zamanda mezarlıktan 3G cihazıyla canlı mezarlık ziyaretinde bulunabileceklerini söyledi. Belde tanıtımı amacıyla kurulan www.kayserigazi.bel.tr adresinde hizmet veren sitede, beldedeki 200 mezarda yatanın isimlerinin bulunduğunu belirten Gazi Belediye Başkanı Bayram Güllü, özellikle belde dışında yaşayan ve yakınlarının mezarlarını ziyaret etme olanağından yoksun olan insanlar için bu uygulamayı başlattıklarını belirterek, şöyle dedi:

"Bizde adettir. Genellikle bayramdan bir gün önce Arife günü herkes ikindi namazını camide kıldıktan sonra kasaba halkımız ve dışardan içerden misafirlerimiz mezarlıkları ziyarete geliriz. Kuran okunur ve dualar yapılır. Çevre illerde, ilçeler de ve hatta yurt dışında birçok misafirimiz var. Beldemize yakın olanlar mezarlık ziyaretini yapabiliyorlar. Ancak, uzakta olanlar gelemiyorlar. Gönülleri burada kalıyordu. İnteretteki sanal ziyaretle onların da ziyaret yapmalarını sağladık."

İnternet üzerinden bu ziyareti gerçekleştirmek isteyen hemşerilerinin mezarlıkların fotğraflarını görüp, hafızlara dua okutabildiklerinini de kaydeden Güllü, şöyle devam etti:

"Uzakta olup da ziyarete gelemeyenleri düşünerek hizmetimizle bir ilki gerçekleştirdik. Böylece sanal mezarlık ziyaretlerini bu şekilde gerçekleştirdik. Bütün gurbetçilerimiz bu internet sitemize girdikten sonra yakılarının mezarlıkları bir tuşa basıldığı zaman gözlerinin önüne gelir. Orada 'Fatiha oku' bölüme tıklandığı zaman Fatiha, 'Yasin oku' tıklandığı zaman Yasin süresi’nin tamamını bütün geçmişlerinin ruhuna gönderir. Bunları da sanki mezarlıktaymış gibi yapar."



FÇ(OE/İD)