Mardin'in Mazıdağı İlçesi'ne bağlı Bilge Köyü'nde 4 Mayıs 2009 yılı akşamı 7'si çocuk 44 kişinin öldürüldüğü, 3 kişinin de yaralandığı katliamla ilgili sanıklar güvenlik nedeniyle Çorum Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandı. Sanıkların avukatlarının itirazı üzerine Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi, Mehmet Çelebi hakkında verilen 44 kez ömür boyu hapis cezasının 43'ünü onarken, Fesih Çelebi'nin öldürülmesinden olan kararı bozarak, Mehmet Çelebi'nin 10 çocuğuna DNA testi yapılmasını istedi. Ayrıca Yargıtay, 44 kez ömür boyu cezasını onadığı Abdülhekim Çelebi'ye ruhsatsız silah bulundurmak suçundan verilen ceza ile evinde bomba ve mermi bulunan Ahmet Çelebi'nin mermilerden aldığı cezayı bozarak dosyayı yerel mahkemeye gönderirken, cezaevinde geçen yıl intihar eden Süleyman Çelebi'nin davasının ise düşürülmesine karar verdi. Daha önceki duruşmalarda 10 çocuğunun en az 7'sinin babasının öldürdüğü Fesih Çelebi'den olduğunu ileri sürerek DNA testi yapılmasını isteyen Mehmet Çelebi'nin bu talebini kabul eden mahkeme, alınan örnekleri Ankara Adlı Tıp Grup Başkanlığına gönderdi. Gelen raporda ise Mehmet Çelebi'nin çocuklarından 20 yaşındaki H.Ç.'nin babasının yüzde 99.99 Fesih Çelebi olduğu tespit edildi.

Bugün tutuklu bulunduğu Sincan F Tipi Kapalı Cezaevi'nden getirilerek Çorum Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan sanık Mehmet Çelebi, "Hakim bey, olay namus davası demiştim öylede çıktı. Olayın namus davası olduğunu Cumhurbaşkanı da biliyor Başbakan da hatta İçişleri Bakanı da" dedi. Mehmet Çelebi, gözyaşlarına hakim olamadığı ve ağlayarak yaptığı savunmasında, "Ben olayın namus davası olduğunu hep söyledim. Benim için namus denildiğinde akan sular durur. Bu olayı gerçekleştirdiğim için asla pişman değilim, Ben namus için gözümü kırpmadan babamı bile öldürürüm. Teröristler Fesih Çelebi’nin babasını öldürürken, ben dağlarda teröristleri öldürüyordum. O da fırsat bilip benim karımla ilişkiye giriyormuş. Ben namus için gözümü kırpmadan babamı bile acımadan öldürürüm. Karar vereceksiniz birazdan, lütfen Allah aşkına vereceğiniz karar önemli, hakkımı yemeyin, benim davam namus davasıydı. Bunu herkes biliyor. Bakın üç yıl önceye dönün ve Fesih Çelebi'nin ev ve cep telefon görüşmelerinin dökümünü isteyin. İnanın hep benim evimin telefonunu aramıştır ve eşimle görüşmeleri ortaya çıkacaktır. Dedim ya namus denilince ben kimseye tanımam" diye konuştu.

Yapılan savunmaların ardından mahkeme heyeti Mehmet Çelebi'nin 'tahrik' indiriminden yararlandırılmasına karar vererek, sanığa eşiyle ilişkiye giren Fesih Çelebi'yi öldürmek suçundan 21 yıl ve bu suçu devletin verdiği korucu silahıyla işlediğinden 7 yıl olmak üzere toplam 28 yıl hapis cezası verdi.