Biga Kaymakamlığı ve Türk Okçuluk Federasyonu ortaklığında düzenlenen, Çanakkale Valiliği, Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Ankara Topluluklar Başkanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın destekleri ile gerçekleştirilen Biga Sancak Beyi Osman Bey Geleneksel Okçuluk Müsabakaları İÇDAŞ sponsorluğunda gerçekleştirildi. Dün (Cumartesi) Dikmen Köyü Hafızın Düzü Mevkisi'nde yapılan müsabakalara bugün de İlyas Bayram Stadyumu'nda devam edildi. Türkiye'nin yanı sıra, Moğolistan, Bulgaristan, Romanya, Macaristan, İsviçre, Slovakya ve Yunanistan'dan 20'si kadın toplam 130 okçu müsabakalar kapsamında atlı ve yaya olarak hedefleri vurmaya çalıştı.

Biga'daki etkinliği, Ak Parti Çanakkale milletvekilleri Mehmet Daniş ile İsmail Kaşdemir, Biga Kaymakamı Fatih Genel, Ak Parti'li Biga Belediye Başkanı Mehmet Özkan, ilçe kaymakamları, belediye başkanlarının yanı sıra çok sayıda davetli ile birlikte Türk sinemasının unutulmaz isimlerinden Cüneyt Arkın, oğlu Kaan'la birlikte izledi. Issız Adam filmi ile ünlenen, İstanbul Atlı Okçuluk Spor Kulübü Başkanı ve oyuncu Cemal Hünal ile Fetih 1453 Filmi'nde İsa Paşa karakterini canlandıran Murat Sezal da okçuluk müsabakalarına katıldı.

Yarışmalar öncesinde, Uşak ve Sivas ekiplerinin cirit gösterisi büyük beğeni topladı. Yapılan yarışmalarda, hareketli puta atışında bayanlarda birinci Moğolistan'dan Yambiidanchir Bayartsetseg, erkeklerde ise Türkiye'den Ali Kılıç oldu. Sabit puta 90 metre kategorisinde erkeklerde birinciliği Cüneyt Gümüş, sabit puta bayanlar 60 metre kategorisinde birinciliği Tuğba Acar, 50 libre ve altı erkekler menzil kategorisinde birinciliği Adnan Mehel, memluk atışları kategorisinde birinciliği Kaan Akdağ, kabak atışları kategorisinde birinciliği Mustafa Emrah, atlı okçuluk kategorisinde ise birinciliği Sabri Kavuncu kazandı. Yarışmalarda başarı elde eden sporculara seramikten yapılmış Piri Reis'in haritası hediye edildi.

EK (AÖ/SSA) (FOTOĞRAF)