Biga’da bir çocuk annesi Filiz Işık, aralarında geçimsizlik bulunduğu için boşanmak istediği eşi B.I.’yı 3 gün önce terketti. Işık, çocuğu ve kendileriyle birlikte yaşayan annesi Ümraniye Kaya’yı da alarak Ada Mahallesi’nde kiraladığı 3 katlı bir apartmanın zemin katındaki daireye yerleşti.

Eşinin peşine düşen B.I., taşındığı evi buldu. Bugün saat 10.30 eşinin kaldığı eve giden B.I., arka taraftaki balkon kapısının camının kırarak içeri girdi. B.I., önce kayınvalidesi Ümraniye Kaya’ya, ardından da eşi Filiz Işık’a yanında getirdiği av tüfeğiyle peşpeşe ateş etti. Kanlar içinde kalan Kaya yaşamını yitirirken, kızı Işık ağır yaralandı. B.I., olayın ardından kaçtı.

Silah sesini duyan komşuların haber vermesi üzerine gelen polis ve 112 Acil Servis ekipleri tarafından Biga Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Işık, buradaki ilk müdahalenin ardından durumu ağır olduğu için Çanakkale Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Ameliyata alınan genç kadının, hayati tehlikesinin sürdüğü bildirildi.

Kaçarken suç aleti tüfeği Kocabaş Çayı’na attığı belirlenen B.I., Biga İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne teslim oldu. B.I., işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.



ES(İÖ/AAA)