Merkez Nilüfer İlçesi Konak Mahallesi Yıldırım Caddesi İzmir istikametine gidiş yönünde önceki akşam saat 21.00 sıralarında yol verme tartışması sonrası Haşim Savaş (56) ve çocukları Batuhan Savaş’ı (21) sopalarla dövdükten sonra bıçaklayarak ağır yaralayan ve Ferhat Savaş’ı da (29) öldürdüğü öne sürülen Abdullah Morkoç (25) kardeşi Kadir Morkoç (23) ile daha sonra arkadaşının evinde yakalanan Mustafa Çapkın’ın (25) Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgulamaları tamamlandı. Cinayet Büro Amirliği’nde ifadeleri alınan şüpheliler, Beşevler Pazar Yerindeki sergilerini topladıktan sonra Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’nda bulunan bir cafede çay içip dinlendikten sonra Gürsu’daki evlerine gidecekleri sırada olayın gerçekleştiğini söyledi. Kamyonet ile virajı dönmek istedikleri sırada, Haşim Savaş’ın kendilerine selektör yapması sonucu sinirlenip aşağıya indiklerini anlatan şüpheliler, "üçümüz de kavgaya karıştık ve baba ve oğullarını dövdükten sonra bıçakladık" dediler.

Sorgulamaları tamamlanan Kadir Morkoç ve Mustafa Çapkın 'Kasten adam öldürmek' ve 'Yaralamak' suçlarından adliyeye çıkartılırken, acemi birliğini tamamlayıp askerden dağıtım iznine gelen Abdullah Morkoç ise inzibata teslim edildi.

Bu arada çıkan kavgada bıçaklanan Haşim Savaş ve Batuhan Savaş'ın ameliyat edildikleri, yoğun bakımdan normal servise alındıkları öğrenildi.



HT(FK/COŞ)