Antalya'nın Zeytinköy olarak bilinen Yeşildere Mahallesi'ndeki Aşık Veysel Caddesi üzerindeki ilk gasp olayı, geçen hafta cuma günü meydana geldi. Otel servisini bekleyen 34 yaşındaki Hasibe Ertaş'ın çantasını kapkaç yöntemiyle çalan şüpheliler kaçarak izlerini kaybettirdi. Ertaş'ın yardım istediği polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Kapkaççılar her yerde aranırken, bir gün sonra yine aynı cadde üzerinde Şeref Aydın'ın bıçak tehdidiyle para ve cep telefonu gasp edildi.

Aynı gün yine aynı yerde bu kez Hasan Öfkeli ve Samet Ayva adlı iki arkadaşın yolunu kesen bıçaklı gaspçılar, 30 lira ve cep telefonlarını aldıktan sonra kaçtı.

Polis aynı caddede yaşanan olaylarla ilgili soruşturmayı derinleştirirken önceki gün Aşık Veysel Caddesi üzerinde Ali Büyükkoza'nın para ve cep telefonu gasp edildi. Büyükkoza, polise giderek ifade verdi.

Aynı gece cadde üzerinde bir otomobili durduran gaspçılar, Hasan Özgür ve Ayşegül Sert'i araçtan indirdi. Kadının çantasını alan şüpheliler otomobille kaçtı.

Polis her yerde otomobili ve şüphelileri ararken araç sabah saatlerinde terk edilmiş halde bulundu. Polis diğer eşkaller ve son yağma olayından sonra şüphelilerin kimliğini belirledi.

Aynı mahallede oturan ve ailelerinin birçok üyesi uyuşturucu suçundan cezaevinde bulunan H.K. ve A.D., evlerine yapılan baskınla gözaltına alındı. Evde yapılan aramada yarım kilo esrar ve 230 uyuşturucu hap bulundu.

İki şüpheli, sorgularının ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.



SK(SU/CK)