Olay, merkez Yüreğir İlçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde geçen 17 Nisan'da meydana geldi. İddiaya göre Ferhat Şahin, yolda yürürken kensinden sigara ve para isteyen Süleyman Kul'u sırtından bıçaklayıp, üzerine tiner dökerek ateşe verdi. Kaçarken de olay yerinde toplanan kalabalığa  yönelik "Bacıma dolanıyor, namus meselesi" diye bağırdı. Alevler içinde kalan Süleyman Kul'un yardımına çevredeki vatandaşlar koşup, su dökerek söndürdü. Olay yerine giden polis ekipleri, Süleyman Kul'u vücudunun yarıya yakını yanmış halde buldu. Yaralı genç, başına gelenlerle ilgili polislerin sorularını cevapsız bıraktı.

Süleyman Kul'un üzerine su döküp, yanan elbisesini çıkartarak ölümden kurtaran görgü tanıkları ifadelerinde, "Bu genç buralarda sürekli tiner koklayıp dolaşır. Yanına gelen bir kişi, 'Sen kız kardeşime nasıl laf atarsın? Nasıl rahatsız edersin? Ben seni yakmaz mıyım?" diyerek bağırıp, sırtından bıçakladı. Sonra da yaralının cebinden çıkardığı poşet içindeki tineri üzerine döküp, ateşe verdi. Biz müdahale etmek isteyince de kaçıp gitti" dedi.

'SİGARA YAKMAYA KALKIŞINCA TUTUŞTU'

Yaralı kaldırıldığı hastanede tedavi altına alınırken, şüpheli Ferhat Şahin, polisin takibiyle kısa sürede yakalandı. Nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanan Şahin, polise verdiği ifadesinde "Kız kardeşime baktığı için bıçakladığım doğru değil. Kız kardeşime baktığını görmedim. Kız kardeşim de böyle bir şey demedi. Benden tiner parası istedi. Korktuğum için bir lira verdim. Sonra yine para istedi. Vermeyince zorla almaya kalkıştı. Cam parçasıyla sol kolumu kesti. Ben de kendimi korumak için bıçakladım. Elindeki tiner üzerine döküldü. Sigara yakmaya kalkışınca da tutuştu. Bıçakladığım doğru, ama ben yakmadım" diye kendini savundu. 

Tedavisi devam eden Kul'un ise ifadesinin henüz alınamadığı öğrenildi.

Soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, olayla ilgili iddianame hazırladı. 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, sanık Ferhat Şahin hakkında 'kasten adam öldürmeye teşebbüs' suçundan ömür boyu hapis cezası istendi. Ceza verilirken suçun teşebbüs aşamasında kalmasının da göz önünde bulundurulması istenen sanığın yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.



MKA(OA/COŞ)