Olay, geçen 30 Haziran Cumartesi günü saat 21.30 sıralarında 504 Sokak'ta meydana geldi. Maden firmasında çalışan 27 yaşındaki Hasan Kalaycı, sevdiği Funda'yı ailesinin ilişkilerine karşı çıkması üzerine kaçırarak evlendi. Bir süre sonra, çift arasında, iddiaya göre ailelerin müdahaleleri nedeniyle tartışmalar çıkmaya başlandı. Olay günü de Hasan Kalaycı, yine tartıştığı eşi Funda Kalaycı'yı babası Ali Deveci'nin evine götürerek bıraktı. Ancak Hasan Kalaycı, akşam saatlerinde bir kez daha kayınpederinin evine gitti. Kalaycı ile kayınpederi Deveci arasında tartışma çıktı. Boğuşma sırasında damat Kalaycı karnından, göğsünden ve kasığından bıçakla yaralandı. Kanlar içinde kalan Hasan Kalaycı, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedaviye alındı. Yoğun bakımdaki Hasan Kalaycı, 18 gün süren yaşam mücadelesini bu sabah kaybetti.

KAYINPEDER TUTUKLANDI

Olay sonrasında gözaltına alınan Ali Deveci, damadının kızını kaçırarak evlendiğini, ona kötü davrandığını, olay sırasında da alkollü olarak evine geldiğini, bıçakla saldırdığını ileri sürdü. Damadının arbede sırasında kendi bıçağıyla yaralandığını söyleyen Deveci, ifadelesi alındıktan sonra savcı tarafından serbest bırakıldı. Ancak damat Hasan Kalaycı'nın hayatını kaybetmesinin ardından kayınpeder Deveci hakkında tekrar yakalama kararı çıkarıldı. İkinci kez gözaltına alınan Ali Deveci, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

ANNENİN TEPKİSİ

Oğlunun hayatını kaybetmesinin ardından gözyaşlarına boğulan anne Fadime Kalaycı, yaşananlara tepki gösterdi. Oğlunun bıçakla ağır yaralanıp yoğun bakıma alanmasına rağmen Deveci'nin bu süre içinde elini kolunu sallayarak dolaştığını söyleyen acılı anne, öldükten sonra ise tutuklandığını belirtti.



TY(AÖ/SS)