Geçen 20 Ocak'ta meydana gelen olayda iddiaya göre Gafur Akdemir, 16 yıl evli kaldıktan sonra boşandığı eski eşi Emel Sayın'a barışma teklifinde bulundu. Emel Sayın'ın barışma teklifini kabul etmemesi üzerine öfkelenen Gafur Akdemir, kadını karın, sol kasık ve kalçasından 6 bıçak darbesiyle yaraladı. Bıçak darbelerinden korunmak isteyen Emel Sayın'ın sağ el parmakları da kesildi. Sayın, hastaneye kaldırılırken bıçaklı saldırgan plakasız motosikletine binerek uzaklaştı.

Firari sanık Gafur Akdemir hakkında 9'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'nde 'yaralama, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından dava açıldı. Mahkeme hakimi, 11 yıla kadar hapis cezası istenen sanığın eski eşine yönelik yaptığı bıçaklı saldırının öldürülmeye teşebbüs suçunu oluşturduğu gerekçesiyle görevsizlik kararı verip, dosyayı 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi.

Hakkında tutuklama kararı bulunan ve bu kez 21 yıla kadar hapis cezası istenen sanık Akdemir, geçen temmuz ayında avukatıyla birlikte geldiği mahkemede, savunmasını yaptıktan sonra hakkındaki tutuklama kararı kaldırıldı.

Yaklaşık 8 aydır yargılanan Akdemir, karar duruşmasına çıktı. Eşini çok sevdiğini ve olanlardan dolayı pişman olduğunu belirten Akdemir "Tartışma sırasında 'Sen ne biçim babasın. Sen adisin' gibi sözler söyleyince kendimi kaybettim. Ne yaptığımı hatırlamıyorum" dedi.

Şikayetinden vazgeçen eski eş Sayın, "Tartışırken erkeklik gururuna dokunacak şekilde hakaretlerde bulundum. İstese beni öldürebilirdi. Dışarı çıkıp 'ambulans çağırın' diye bağırdı. Barıştık, birlikte yaşıyoruz. Resmi nikah da yaptıracağız" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, Gafur Akdemir'i, suçun 'kasten yaralama' kapsamında kaldığına karar verip, 'tahrik ve pişmanlık' indirimi de yaparak 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı. Sonra da, sanığın sabıkasız oluşu ve yargılama konusu olayın aile bütünlüğü üzerindeki etkisini de göz önünde bulundurarak hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına ve 5 yıl süreyle denetime tabi tutulmasına karar verdi.