İstanbul'da bir avukatlık bürosunda çalışan ve geçtiğimiz pazar günü ailesini ziyaret etmek için Yalova'ya gelen Çayan Birben, bir parkta arkadaş grubunun karıştığı kavgayı ayırmak isterken, polisin sıktığı biber gazından etkilendi. Astım ve panik atak hastası olan Çayan Birben koşarak yakında bulunan bir internet kafeye girip yüzünü yıkarken fenalık geçirip düştü.

Daha sonra işyeri sahibi tarafından tuvalette baygın bulunan Çayan Birben ambulans ile hastaneye kaldırıldı. Bitkisel hayata giren Çayan Birben, dün yaşamını yitirdi.

SORUŞTURMA SÜRÜYOR

Olayla ilgili Yalova Emniyet Müdürlüğü'nün görevli polisler hakkında başlattığı idari soruşturma ile savcılığın başlattığı adli soruşturma sürerken, internet kafede yüzünü yıkarken yere düşen Çayan Birben'in, olay yeri inceleme ekiplerince çekilen ve dosyaya konulan fotoğrafları basına dağıtıldı.

YARIN RİZE PAZAR'DA TOPRAĞA VERİLECEK

Çayan Birben'in ailesinin avukatı Melike Korkmaz, davanın sonuna kadar takipçisi olacaklarını söyledi. Çayan Birben'in İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsisinin sona erdiğini söyleyen Melike Korkmaz, cenazenin bu akşam uçakla Trabzon'a götürülüp yarın Rize'nin Pazar İlçesi'nde toprağa verileceğini belirtti.