Beyoğlu Eğlence Yerleri Derneği’nin (BEYDER) organizasyonuyla gerçekleştirilen protesto kapsamında Gazeteci Erol Dernek Sokak’a gelenler yanlarında getirdikleri taburelerde oturarak mini sahnede çalınan canlı müzikle eğlendi. Eyleme destek verenler, sokakta oturma özgürlüğünün geri verilmesini istedikleri belirtti. Eyleme destek için gelen müzisyen Ayla Yılmaz, “Beyoğlu’nun gençliğin merkezi olduğunu düşünüyorum. Bu anlamda İstanbul’un aslında kalbi. Beyoğlu’nda son dönemlerde yapılmaya çalışılan gericilik üzerine bir adım atmak istedim ben de bir misyon olarak. Buradayız ve destek oluyorum” diye konuştu. Sokakların özgür olması gerektiğini belirten Zeynep Keskin, ise “Canlı müzik var. Arkadaşlarımızın hepsi burada. Destek vermek için geldik. Beyoğlu’na ve kaldırımların özgürleşmesine destek veriyoruz” dedi.


Beyoğlu’nun kültürünün yok olduğunu belirten Meral Özdemir, “Biz Beyoğlu’nda yaşıyoruz. Hem burada oturuyor hem  burada çalışıyoruz. Hayatımızın büyük çoğunluğu burada geçiyor. Bizim yaşam alanımıza müdahale var. Sadece masa sandalye yasağı değil bununla birlikte kentsel dönüşüm projesiyle Tarlabaşı’nı boşalttılar. Masa sandalye yasağıyla birlikte o insanların yaşam alanlarına dokunuldu. Toptan bir değişim var. Bir sektör oluştu ve peşkeş çekiliyor birilerine. Beyoğlu’nun kendi içinde olan bir kültürü var ve biz bu kültürün yok olmasına karşıyız” diye konuştu.


Eylemciler sahneden çalınan müziğin ritmine kapılırken eylemin gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam edeceği belirtildi.


TT