Seydişehir İlçesi’ne bağlı Gökhüyük Köyü'nde oturan İsmet Şen İlköğretim Okulu 6'ncı sınıf öğrencisi Gonca Yaman, geçen 22 Ağustos günü akşam saatlerinde, evlerinin yakınındaki köy çeşmesinden su doldurup evine döndü. Evlerinin önüne geldiği sırada yere yığılan Gonca, Seydişehir Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada çekilen tomografide başında mermi olduğu saptanan Gonca Yaman, yapılan ilk müdahale ardından ambulans helikopterle Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Yaman, yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı.

Köye gelerek araştırma yapan Seydişehir İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, köy çeşmesi yakınlarındaki bir evde düğün yapıldığını belirledi. Düğünde çekilen görüntüleri inceleyerek silah kullananları tespit eden jandarma ekipleri, 3 tabancaya el koydu. Burada yapılan incelemelerde çok sayıda boş kovan ele geçirildi. Gonca Yaman'ı  başından ağır yaralayan mermi çekirdeğinin hangi tabancadan ateşlendiğini belirlemek için ise küçük kızın beynine saplanan çekirdeğin balistik incelemeye alınması gerektiği açıklandı.

Yaşam mücadelesi veren Gonca Yaman'ın doktoru Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Tıp Anabilim Balı Başkanı Prof. Dr. Başar Cander, mermi çekirdeğinin çıkartılmasının mümkün olmadığını söyledi. Yaman'ın yoğun bakım ünitesinde, solunum cihazına bağlı olarak tedavisinin sürdüğünü hatırlatan Prof.Dr. Cander, şunları söyledi:

''Hastamız, şuuru kapalı, derin koma dediğimiz tabloda. Solunum cihazına bağlı, solunum desteği alıyor. Ayrıca dolaşım yeterli olmadığı için de dolaşım destekleniyor. Bütün yaşam fonksiyonları destek altında sürdürülüyor. Beyin fonksiyonlarında herhangi bir geri dönüşüm yok. Bitkisel hayat diyebileceğimiz bir duruma doğru ilerliyoruz. Beynine saplanan mermi çekirdeği, beyne ağır hasar vermiş durumdu. Onun için mermi çekirdeğinin çıkartılması imkansız. Çünkü, bulunduğu yer itibarıyla beyin dokularını zedelemeden böyle bir operasyonun yapılması mümkün değil. O yüzden mermi çekirdeğini çıkarmak için bir girişim düşünmüyoruz. Hem hastanın riske edilmesi açısından mümkün değil, hem de o derin dokulara bu şekilde ulaşmamız mümkün değil.''



HD(İA/İD)