Tokat'ın Zile ilçesinde bağlı Çakırcalı köyünde yaşayan 7 çocuk annesi 18 torun sahibi Fadime Salter, geçirdiği beyin kanaması sonrası Tokat Devlet Hastanesi yoğun bakım servisine kaldırıldı. Burada beyin ölümü gerçekleşen Salter'in organlarının bağışı için hastanenin organ ve doku nakli koordinatörlüğü devreye girdi. Salter'in eşi 70 yaşındaki Ali Duran organ bağışa onay verdi.

Fadime Salter'in alınan organları gelen özel ekipler tarafından alınarak, İstanbul Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Samsun Ondokuzmayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi'ne ulaştırılarak organ bekleyen hastalara nakledildi.

Tokat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Arslan Erkan, acılı aileyi yapmış oldukları davranıştan dolayı kutlayarak, "Organ eksikliğinin yerini tutan bir cihaz veya bir teknoloji yok. Ülkemizde organ bağışı bekleyen birçok hastamız var. Bu hastalarımız böyle duyarlı kardeşlerimizin yaptıkları bağışlarla hayat buluyorlar. Hayata yeniden sarılıyorlar ve muhtemeldir ki kendilerine organ bağışlayan kişiye dua edeceklerdir" dedi.



MT(EA/ESM)