Kozaklı İlçesi'ne bağlı Kanlıca Beldesi'nde çobanlık yapah Erdal Farklı, 5 gün önce baş ağrısı şikayetiyle Kozaklı Sağlık Ocağı’na başvurdu. Beyin kanaması geçirdiği belirlenen Erdal Fakılı, Nevşehir Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı ve durumu kötüleşince yoğun bakıma alındı. Dotorların tüm çabasına karşın beyin ölümü gerçekleşen Erdal Fakılı’nın yakınları, organ bağışında bulundu.

Erdal Fakılı’nın bağışlanan organları Ankara ve Eskişehir’de 5 hastaya umut oldu. Fakılı’nın organları ambulans helikopter ile Nevşehir’e gelen Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Atilla Sezgin başkanlığında oluşturulan ekip tarafından alındı. Ekibin çalışmalarına Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen ayrı bir sağlık ekibi de yardımcı oldu. Organlar Ankara ve Eskişehir'deki hastalara nakledilmek üzere ekipler tarafından götürüldü.

Ölümüyle 5 hastaya umut olan çoban Erdal Fakılı'nın annesi Aniş Kafalı, “Erdal’ı babasız büyüttüm. İlkokuldan sonra okuyamadı ve çoban oldu. Ailemize bu şekilde yardımcı oluyordu. Evliliği de düşünmüyordu. Yaşadığında kimseye zararı dokunmadığı gibi ölümüyle de yaşama tutunmak isteyenlere umut ışığı oldu" dedi.