Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu( KESK), Eğitim-Sen ve Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP)'nin de aralarında bulunduğu çeşitli sivil toplum kuruluşu üyesi yaklaşık bin 500 kişi, saat 12.30’da Beyazıt Meydanı’nda toplanarak Cağaloğlu’ndaki İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yürümeye başladı. "Çocuklarımızın geleceği kararmasın", "4+4+4'e hayır" yazılı pankartlar taşıyan grup üyeleri, "Çocuk işçiler istemiyoruz", "Direne direne kazanacağız" şeklinde sloganlar attı.



Yeni eğitim sistemini protesto etmek için yürüyen grubun, tramvay yolu üzerinden yürümesi nedeniyle yol her iki yönlü olarak bir süre trafiğe kapandı. Yoğun güvenlik önlemleri altında İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü önüne gelen protestocu grup, bir süre oturma eylemi yaptı.



Grup adına basın açıklaması okuyan Eğitim-Sen 4 No'lu Şube Başkanı Arzu Erdoğan  "Ülkemizin geleceğini yakından ilgilendiren 4+4+4 kademeli eğitim düzenlemesi, gerekse sendikal alana yönelik değişikliler içeren düzenlemelerle ilgili olarak yapılan bütün itirazlar kendi bildiğini okuyan iktidarca yok sayılmıştır. Toplumun geniş kesimlerinin görüşleri alınmamıştır.Yıllardır öğretmen, derslik, bina açığını gideremeyen, ders müfredatının değiştirilmesi için kılını kıpırdatmayan AK Parti iktidarı 4+4+4 kademeli eğitim düzenlemesi ile yaşanan sorunları çözmek yerine daha da karmaşık hale getirmektedir. Yapılacak yasal düzenlemenin yarar sağlamayacağı açıktır" dedi.



Eylem basın açıklamasının ardından sona erdi.



MD (MK) (FOTOĞRAF)