İliç'teki 23 Nisan İlköğretim Okulu öğretmenlerinden Sezai Öz tarafından 'Beyaz Çadır Eğitim Destek Projesi' hazırlandı. 13 aile ve 130 kişinin yaşadığı yaylada, eğitim- öğretim çağındaki 18 çocuk için kıl çadırdan sınıf oluşturuldu. Gönüllü öğretmenler sayesinde her yaştan öğrencilerin bulunduğu birleştirilmiş sınıfta Türkçe ve matematik derslerine ağırlık veriliyor. İliç'te altın madeni çıkaran Anagold Madencilik tarafından finans edilen projede amaç, aileleri ile birlikte yaylalara göç etmek zorunda kaldığı için eğitim- öğretimden yoksun kalan öğrencilerin başarılarını artırmak, toplumla akranlarıyla sağlıklı ve sosyal ilişkiler kurmalarını sağlamak.

Aileleri ile birlikte yaylaya çıkmak zorunda kalan 5'inci sınıf öğrencisi Fatma Betül Budak, 6’ncı sınıf öğrencisi Yunus Emre Şuvak ve 8'inci sınıf öğrencisi Merve Öztürk, çadır okulda yarım kalan eğitimlerini tamamlama olanağı bulduklarını söyledi.

Kemah Yatılı Bölge İlköğretim Okulu'nda sınıf öğretmeni olan Burhan Şuvak, projeden çok heyecanlandığını belirtti. Şuvak, "Proje, ülkemizin dört bir tarafında hayvancılıkla uğraşanların ihtiyaç duyduğu bir çalışma. Eğitim ve öğretimden uzak kalanlara bulundukları yaylada eğitim- öğretim verilmesi önemli bir şans. Bu nedenle projede gönüllü olarak görev aldım" dedi.

Erzincan Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen de yaylada bulunan öğretmenlerin böyle bir çalışma içinde görev almalarının bu fikrin ortaya çıkmasını sağladığını kaydetti. Özen, "Beyaz Çadır, uygulanabilirliği yüksek bir projedir. Bunun üzerinde biraz daha çalışarak ulusal bir projeye dönüştürebiliriz. Güvenlik sorunu yaşanmayan her yaylada böyle bir çalışma yapılabilir" diye konuştu.