23 Haziran 2012 Tarihli ve 28332 Sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile BEÜ'nde açılması uygun görülen ilahiyat fakültesinin eğitim binasının yapımını, geçen Mayıs ayında kurulan BEÜ İlahiyat Fakültesi Yaptırma ve Hizmetlerini Destekleme Derneği üstlendi. Müftü Yardımcısı Bahtiyar Taranoğlu başkanlığındaki dernek, fükülte binasının yapımı için girişimlere başladı. Derneğin 12 kişilik yönetim kurulu, BEÜ Rektörü Prof.Dr. Mahmut Özer'i ziyaret ederek, binanın yapılacağı merkez kampüsündeki 6 bin metrekarelik alanda incelemelerde bulundu.

İl Müftüsü Refik Bulut, hayırseverlerin destekleriyle yaptırmayı hedefledikleri 4 katlı ilahiyat fakültesinde, sınıfların yanında kütüphane, konferans salonu ve öğrencilerin uygulamalı eğitimi için caminin de yer alacağını söyledi. Fakülte binasını yaptıracak olan derneğin, aynı zamanda fakülte ile ilgili her türlü faaliyetleri yürütüp, hizmetlerini destekleyeceğini belirten Müftü Bulut, şöyle dedi:

"Fakülte binasının yapımı şu anda proje aşamasında. Proje oluşturulduğunda inşaatına başlamış olacağız. Amacımız bir an önce binayı bitirip seneye de ilahiyat fakültesini açmak. Biz ümit ediyoruz ki; ilahiyat fakültesi ilimize canlılık getirecek. İmam Hatip Lisesi'nden mezun olan çocuklarımız dışarıdaki illere değil de buradaki ilahiyat fakültesine gitmiş olacaklar. Bu yüzden derneğimize olduğu kadar kentte yaşayan zenginlere, esnafa ve vatandaşlara büyük işler düşüyor. Bu hayırlı bir iştir. Burada ilahiyat dersleri okutulacak, Kuran okutulacak. Herkesi makbuz karşılığında destek olmaya davet ediyoruz."

BEÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Vergil ise Yüksek Öğretim Kurulu'nun geçen 10 Mayıs'taki kararı ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği Bölümü'nün eğitim fakültesinden ilahiyat fakültesine devredildiğini, bu yüzden üniversitede ilahiyat fakültesine ihtiyaç olduğunu söyledi. Prof. Dr. Vergili, 4 bölümden oluşacak fakülteye 2013-2014 eğitim öğretim yılında öğrenci almayı planladıklarını kaydetti.



DS(EE/AK)