Bitlis-Tatvan karayolu üzerinde bulunan tarihi El-Aman Hanı mezuniyet törenine Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Mükremin Apaydın, Belediye Başkanları, Kaymakamlar, Kurum Amirleri, öğrenci yakınları ve yakınları katıldı. Programın açılışını, Bitlis Eren Üniversitesi öğrencileri tarafından oluşturulan 'Güneşin Rengi' adlı folklor ve gösteri ekibi yaptı. Yoğun bir ilgi gösterilen ekip farklı yörelerden oyunlar sergiledi. Konuşmalar öncesinde Hemşirelik Yüksek Okulu öğrencileri sahneye çıkarak and içti.

Vali Yılmaz, yaptığı konuşmasında öğrencilerden insanlara hizmet etmelerini istedi. Vali Yılmaz, "Bugünden itibaren hiçbir farklılık gözetmeden kapınıza gelen herkese yapabileceğiniz en üstün görevi yapmanızı bekliyoruz. İnsanlığa hizmet eden Allah katında da insan katında da makbuldür. Burada aileleriniz dişinden tırnağından artırıp sizleri buraya gönderdiğini biliyorum. Onlara ne kadar hizmet ederseniz azdır. Bu üniversitesinin Bitlis’e kazandırılmasında emeği geçen Eren ailesine ve eğitim gönüllülerine ayrıca teşekkür ediyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun” dedi.

Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru ise üniversitelerin, üretilen bilgiyle, başta; kurulmuş oldukları il olmak üzere bulundukları bölgenin ve ülkenin gelişimini ve büyümesini tasarlayıp dünya bilimine de önemli katkılar sunan birimler olduğunu söyledi. Rektör Doğru, gücünü gençlerden alan Bitlis Eren Üniversitesi’nin, kuruluşunun 4’ncü yılında, öğrencilerine ve personeline, özgürce çalışmalar yapacak, yeni üretilen bilgi ve teknolojilerle Bitlis’i kalkındıracak huzurlu bir çalışma ortamı yakaladığını belirtti.

Konuşmaların ardından, öğrencilerin anı plaketlerinin verilmesinin ardından mezun olan öğrenciler hep birlikte kep attı. Programda öğrenciler tarafından oluşturulan müzik topluluğu konseri ile Grup Kolpa konseri yer aldı. Mezuniyet töreni havai fişek gösterilerinin ardından sona erdi. BEÜ bu yıl bütün programlardan yaklaşık bin 200 öğrenci mezun oldu.

ÖÇ (FE/SSA)