Bahar şenlikleri, Betül Demir konseri ile başladı. Kırklareli Üniversitesi Rektörlük arka bahçesindeki konsere yaklaşık 7 bin kişi katıldı. Konser öncesinde sunucu, sahneye çıkardığı öğrencilere itiraflarda bulunmaları karşılığında bir restoranda ücretsiz yemek hediye edeceğini söyledi. Bunun üzerine Pınarhisar Meslek Yüksekokulu'nda okuyan Fatih adlı öğrenci, Programlama dersinde CD’den kopya çektiğini itiraf edince iki kişilik ücretsiz yemek kazandı. Daha sonra sahneye çıkan Betül Demir, üzerindeki mini elbiseyle hem göze hem kulağa hitap etti. İlk kez geldiği Kırklareli’nde öğrencilerle buluşmaktan büyük onur duyduğunu ifade eden Betül Demir, gece boyunca söylediği şarkılarıyla kendini dinlemeye gelenleri coşturdu.

'SEZEN ŞARKILARI SÖYLEMEKTEN KEYİF ALIYORUM'

Betül Demir, sanat hayatında ve her çıktığı konserde hiç eksik etmediği Sezen Aksu şarkıları için "Sezen Aksu şarkıları benim kariyerim boyunca çok çok önemi var. Sezen Aksu sadece benim için değil hepimiz için çok şey ifade ediyor. Bugün buralarda müzik yapabiliyorsak onun attığı temel taşlar sayesindedir. Kendi müziğini de yapan birisi olarak da ayrıca çok büyük saygı duyuyorum ve şarkılarını söylemekten çok büyük keyif alıyorum" dedi.

Sahnede yaklaşık 2 saat kalan Betül Demir, bugüne kadar çıkardığı albümlerindeki şarkıların yüzde 80’inin sözlerini, menajerliğini de yapan kız kardeşi Sude Betül Demir’in yazdığını ifade etti. Demir, şunları söyledi:

"Sude Bilge Demir şarkıları üç albümündeki şarkıların yüzde 80’i oluşturuyor. En güzel ve hit olan şarkılarım onun kaleminden çıktı. 'Bütün gece sabah kadar' gibi şarkıların sözleri onun kaleminden çıktı. İnsanların bizlerle birlikte şarkılarımızı söylediği zaman çok duygulanıyoruz. Her konserime gelmeye çalışan kız kardeşim Sude Bilge Demir bu gecede beni yalnız bırakmayarak Kırklareli’ne geldi. Kız kardeşimle bugüne kadar yaptıklarımız bizim en büyük hayallerimizdi. Bunları gerçekleştirmiş olmak dünyanın en büyük mutluluğu."

FİNAL KONSERİ GRİPİN

Öğrenci gruplarının sinema, tiyatro, dans, defile, spor müsabakaları ile şenlik devam edecek. Şenlik, 16 Mayıs akşamı Gripin konseri ile sona erecek.



AÜÜ(LK/BT)