11’nci Mersin Uluslar arası Müzik Festivali’nin 2’nci beste yarışması Kültür Merkezi Şeref Salonu’nda gerçekleşti. Tertip komitesi tarafından bestelenmesi için önerilen 'Aşağıdan Gelende' ve 'Pınarbaşı Ben Olayım' adlı eserler Mersin Devlet Opera ve Balesi sanatçıları Basbariton E. Hasan Alptekin, Mezzo Soprano Zeynep Tatlıpınar Kağıncı ile Soprano Işıl Cavga Bölükbaşı tarafından seslendirilirken, jüri tarafından da oylandı. Oylama sonunda Can Bekir Bilir’in bestelediği Menekşe rumuzlu 'Pınarbaşı Ben Olayım' 17 oyla 3'ncü, Eren Başbuğu’n bestelediği Açelya rumuzlu 'Pınarbaşı Ben Olayım 19 oyla 2'nci, Yalçın Özgüngör’ün opera formunda bestelediği Karanfil rumuzlu 'Pınarbaşı Ben Olayım' eser 21 oy alarak birinci oldu.

Sonuçların açıklanmasının ardından salonda bulunan Adana Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Öğretmeni Yalçın Özgüngör, Festival Sanat Yönetmeni Remzi Buharalı tarafından çağrıldı. Bu sırada salonda bulunan Selin Özgüngör eşinin mutlu gününü ölümsüzleştirmek için fotoğraf makinesi ile çekerken mutluluk gözyaşları döktü.

Yarışmaya 2 eserle katılan Yalçın Özgüngör, “Yarışmaya 2 eserle katıldım. 3’ncü olan esere daha çok çalışmıştım. Birinci olan esere fazla zaman ayıramadım. Ona rağmen birinci oldu. Demek ki, duygunun ne zaman ortaya çıkacağı belli değil. Biz de oy kullandık, ancak 3’ncü olan esere oylarımızı verdik. Bestemi birinci seçen herkese çok teşekkür ederim” dedi.

Festival Sanat Yönetmeni Remzi Buharalı, Türkiye’nin dört bir yanından bestecilerin yarışmaya ilgi göstermesinin kendilerini mutlu edeceğini dile getirerek, ödüllerin önümüzdeki günlerde bestecilere verileceğini sözlerine ekledi.

30 Nisan-18 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek olan ve 2007 yılında Avrupa Festivaller Birliği'ne (EFA) kabul edilerek adını uluslararası alanda duyurmayı başaran festival kapsamında 11 ayrı mekanda 22 etkinlik yapılacak. Festival, yine bu yıla özel olmak üzere 14'üncü Nevit Kodallı Korolar Şenliği işbirliği ile 40 koro ve bin 200 sanatçıyı Mersin Kültür Merkezi'nde izleyici ile buluşturacak. 2012 Çin Kültür Yılı kapsamında Pekin Uçan Ejderha ve Aslan'ın müzikli sokak gösterileri de festivalde yer alacak.

ME(SÜ/SSA) (FOTOĞRAF)