Ankara’da 3 ay önce prematüre olarak dünyaya gelen beşizler, bugün akşam memleketleri Yozgat’ta, Vali Abdulkadir Yazıcı ve Belediye Başkanı Yusuf Başer tarafından karşılandı. Bulut ailesini, Kent Park tesislerinde bir süre misafir eden Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, İbrahim ve Özlem Bulut çiftinin çocuklarını sağlıklı bir şekilde büyütmeleri için her zaman yanlarında olacaklarını söyledi. Vali Yazıcı, “Bebekler dünyaya gelirken rızkları da beraber gelirmiş, bizlerde elimizden gelen desteği vereceğiz. Öncelikle Bulut ailesi kaloriferli bir eve taşınacaklar. İlçe kaymakamımız kısa sürede bu imkanı sağlayacak. Cenabı Allah her şeyi şükründe yaratırmış. Bir il Valisi olarak beşizlerin olması bize de büyük bir sürpriz oldu. Aynı zamanda bana da hayırlı olsun ziyaretine geldiler. Torpilli ve hayırlı bir ziyareti oldu benim için. Biz üzerimize düşeni yapamaya çalışacağız. Tabi Müslüman Türk toplumu olarak komşu ve akrabalarına işler düşüyor. Ama en büyük görev anneye düşüyor. Allah yardımcısı olsun. Mevla analı babalı büyütsün. İnşallah gezdiklerini, oynadıklarını birlikte görürüz” dedi.

Devletin desteğini her zaman olduğu gibi bu günde gördüklerini belirten Baba İbrahim Bulut, “Sayın Valimize ve Belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Mobilyacılık işleriyle uğraşıyorum. Bir esnaf için çocuklara bakmak zor olacak. Devletimiz her zaman olduğu gibi yine büyüklüğünü göstermiştir” diye konuştu.

beşiz bebeklerinin isimlerini karıştırdıklarını onun için de kollarına künye taktıklarını söyleyen anne Özlem Bulut, “Çoçukların sağlıklarında çok şükür bir sıkıntı yok. İnşallah bundan sonrada öyle gider. Bundan sonra annemler akrabalarımız yardım edecekler. O şekilde büyüteceğiz. İsimlerini, Ömer Faruk, Yunus Kerem, Davut Ege, Zeynep Muteber ve Muhammed Emin olarak belirledik” dedi.

Yozgat Kent Park tesislerinde bir süre misafir edilen Bulut ailesine Vali Abdulkadir Yazıcı ve Belediye Başkanı Yusuf Başer tarafından altın ve çeşitli hediyeler verildikten sonra, anne Özlem Bulut beşiz bebeklerin ihtiyaçlarını giderdikten sonra Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesine gitmek üzere yola çıktılar.

HG (SSA)