Kırıkkale'de bir dizi ziyaret ve incelemede bulunan Atalay, AK Parti Kırıkkale il binasında basın mensupları ile Türkiye'nin gündemi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Beraberinde AK Parti Kırıkkale Milletvekili ve Milli Savunma Komisyonu Başkanı Oğuz Kağan Köksal, Belediye Başkanı Veli Korkmaz ve AK Parti İl Başkanı Mehmet Demir de bulunduğu sohbet toplantısında konuşan Atalay, Suriye'de büyük bir çatışma ve iç mücadelenin yaşandığını söyledi.

SURİYELİ SIĞINMACILARIN SAYISI 140 BİNİ BULDU

Atalay, "Giderek muhaliflerin kazandığı mevzi ve zemin artıyor. Ama halen yönetimin özellikle havadan, uçaklarla bombaları da devam ediyor. Her gün yine ölümler var. Oradan kaçıp Türkiye'ye sığınan insanlar var. Şu anda sayısı 140 bini buldu. Bizim Güney illerimizde Suriye'ye komşu illerimizde şu anda çokça konteyner kentimiz var. O kamplarda organizasyonumuz çok başarılı yürüyor" dedi.

BM DESTEĞİ ARTACAK

Deprem bölgesi Van'daki vatandaşlara kalıcı konutların teslim edildiğini hatırlatan Atalay, "Oradaki konteynerleri buraya taşıyoruz, yeni konteyner kentler oluşturuyoruz. Çok acılar çekmiş, adeta travma yaşamış bir topluluk. 140 bin kişi kolay değil. Bir şehrin nüfusu kadar bunların barınması beslenmesi, sağlık hizmetleri, okul çağındaki bütün çocuklara eğitim veriliyor. Suriyeli ve Türkiyeli öğretmenler tarafından onlar sene kaybetmesin diye. İşin her boyu düşünülüyor. Türkiye burada büyük bir masraf yapıyor ve harcama yapıyor. Türkiye bunu her zaman yapmıştır. Biz mazlum insanlara karşı bugün görevimizi dünyanın neresinde olursa olsun, bugün kadar yaptık, burada da kardeşlerimize bu görevi yapıyoruz. Birleşmiş Milletler'den belli bir destek geliyor. Bu, biraz daha artarak devam edecek" diye konuştu.

AB TRAFİĞİNİ TEKRAR CANLANDIRACAĞIZ

Beşir Atalay, Avrupa Birliği konusunda özellikle Kıbrıs'taki siyasi sebeplerden dolayı bir süre durgunluk yaşadıklarını ancak yeniden bir canlanma dönemine girdiklerini belirtti. Atalay, "Biz bunu önemli görüyoruz doğrusu. Başbakanımızın şubat ayında yine Viyana ziyareti olacak. Yine 25-26 Şubat gibi Almanya Başbakanı Türkiye'ye gelecek. Avrupa ile ciddi ve hızlı bir trafiğimiz olacak. Bu süreç içersinde AB trafiğini tekrar canlandıracağız. AB'yi şunun için önemli görüyoruz. AB rüzgarı daima bize destek oldu ve biz Avrupa'nın bir parçasıyız. Ortadoğu'dayız, Asya'dayız ama Avrupa ile bütünleşmemiz çok fazla. Dolayısıyla oradaki sağlıklı gelişmeyi önemli görüyoruz. Bu gelişmelerin sonucunda inşallah çok gecikmeyecek vize konusu hallolmuş olacak. Yani vatandaşlarımızın Avrupa ülkelerine vizesiz gidişi, bu süreç içinde artık çözümlenmeye doğru gidiyor" dedi.

FENERBAHÇE KAZANSIN

Başbakan Yardımcısı Atalay, Pazar günü oynanacak Galatasaray-Fenerbahçe derbisi ile ilgili olarak da, "Fenerbahçeli olarak kazanmasını isterim. Dileğimiz odur" dedi. Milletvekili Köksal da aynı dileklere kendisinin de katıldığını söyledi.