Meram Belediyesi, edebiyatçı Necip Fazıl Kısakürek'in ölümünün 29'uncu ölüm yıldönümü nedeniyle Mevlana Kültür Merkezi'nde anma töreni düzenledi. Törene Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay da katıldı.

''SÖYLENECEKLERİ İÇİŞLERİ BAKANI SÖYLEDİ''

Beşir Atalay, gazetecilerin Kayseri Pınarbaşı Emniyet Müdürlüğü'ne düzenlenen bombalı saldırı olayını hatırlatması üzerine ''Söylenecekleri, İçişleri Bakanı açıkladı. Yeni ekleyeceğim birşey yok'' dedi.

NECİP FAZIL KISAKÜREK İLE YETİŞTİK 

Beşir Atalay, anma töreninde yaptığı konuşmada ise Necip Fazıl Kısakürek'in düşünceleriyle yetiştiğini belirtti. Ankara'dan anma töreni için özel olarak Konya'ya geldiğini ifade eden Atalay, şunları söyledi: ''Üstad Necip Fazıl Kısakürek, bizim için sembol isim. Bizim tarihimizde, düşünce hayatımızda önemli rol oynayan, iz bırakan önemli bir isim. Bizim kuşağımızda emeği olan bir isim. Türkiye'de soylu, seviyeli düşünce adına, kim varsa, Necip Fazıl Kısakürek'ten pay almıştır. Bizim kendi düşünce dünyamız adına bunun aynen söyleyebilirim. Türkiye, bugün çok büyük bir değişim geçiriyor. Son 10 yıldır Türkiye, büyük bir değişim geçiriyor. Bu değişimin başında olan ekipler, bunu gerçekleştirenler, o dönemde yetişmiş olanlar, bütün birimkilerini, Necip Fazıl Kısakürek'in düşüncesinden, emeğinden beslenerek bugünlere gelmiştir.''

Beşir Atalay, 1969 yılında rahmetli Necmettin Erbakan'ın Konya'dan bağımsız milletvekili olarak aday olduğunda seçim mitingi için Necip Fazıl Kısakürek ile birlikte Konya'ya geldiğini hatırlattı. Konuşmaların ardından sanatçı Uğur Işılak, 60 kişilik senfoni orkestırası eşliğinde konser verdi. 



İA,HK (İA/RT)