MKE Havuzunda Ak Parti Kırıkkale İl Örgütü tarafından verilen iftar yemeğine Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Ak Parti Kırıkkale Milletvekilleri Oğuz Kağan Köksal, Ramazan Can, Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz. Ak Parti il Başkanı Mehmet Demir, il ve merkez ilçe teşkilatı, ilçe, belde belediye başkanları, il genel, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve kalabalık bir partili katıldı. Başbakan yardımcısı Atalay, iftar yemeği öncesi basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Atalay, “Biz burada, bir ramazan ortamındayız, iftar ortamındayız, ama komşumuz Suriye çok büyük acılar yaşanıyor. Biraz önce gelirken AFAD başkanı aradı beni. Özellikle sınıra yakın yerlerde çok yoğun bomba sesleri geliyor. Sınırda bugün şu sınırda da epey bir yaralı var. Yani dün geceden itibaren özellikle Hatay sınırından çok sayıda yaralı geldi ve bu yaralıların sadece Hatay’a değil komşu illerdeki hastanelere götürdük. Bugün de gene aynı çalışmalar devam ediyor. Şu ana kadar Türkiye giren sığınmacı sayısı Suriye'den 60 bini buldu. Yani bizim mevcut çadır kentlerimiz konteynır kentlerimiz şimdilik onları alıyor, ama tabi her ihtimale karşı, daha fazla artış da göz önüne alarak biz hazırlıklarımızı yapıyoruz. Uluslararası camiayla da bunları paylaşıyoruz. Yani Türkiye böyle durumlarda daim üzerine düşeni en iyi şekilde yapmaya çalışır. Biz de o görevimizi yapıyoruz. Ama dileğimiz bir an önce komşumuz Suriye'de hayatın normalleşmesi bu baskıların zulümlerin, şiddetin dinmesi ve bu vatandaşlarımızın kendi ülkelerine dönüp rahatça huzurluca yaşamaları. Mübarek günlerde oradaki kardeşlerimiz doğrusu çok acılı günler yaşıyor, bunları biliyoruz” dedi.

 Terörle mücadele yüksek kurulunun yarın saat 11.00 de toplanacağını belirten Atalay sözlerini şöyle sürdürdü: "Sizlerin de takip ettiği bütün konular gündemimizde tabi. Bütün konuları değerlendiriyoruz. Periyodik bir zamanlama içinde terörle mücadele yüksek kurulu toplanıyor. Bugünde şimdi oradan geliyorum. Başbakanımızla toplantımız vardı. Bu konuları değerlendirdik. Yani sürekli hükümetinin önündeki konular."

CHP milletvekili Hüseyin Aygün'ün kaçırılıp serbest bırakılması ile ilgili olarak Atalay şunları söyledi: "O konuda çok spekülatif değerlendirmeler var. Biz onlara girmeyiz. Dün akşam ben Malatya'da idim. Orada da sordular, söyledim. Bir milletvekilinin böyle bir muameleye tabi tutulması, üzücü bir şey bizim için. Dolayısıyla serbest bırakılmasında biz doğrusu memnuniyet duyduk. Kendisine ve ailesine geçmiş olsun diliyoruz.”



EG (RT)