AK Parti Balıkesir İl Teşkilatı'nın 4'üncü olağan genel kuruluna katılmak üzere Balıkesir'e gelen Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, ilk olarak, bir dönem İçişleri Bakanlığı Genel Sekreterliği de yapan Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan'ı makamında ziyaret etti. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Balıkesir'e asıl geliş amacının Ak Parti Balıkesir Örgütü'nün 4'üncü olağan genel kurulana katılmak, kentin gelişimi hakkında, vali ve yöneticilerden bilgi almak olduğunu kaydetti. Atalay, "Kongreler bizim için çok önemli aktiviteler. Hükümet olarak, bakan olarak, her kongrede mutlaka birimiz bulunuyoruz. Balıkesir tarım, hayvancılık açısından çok önemli bir merkez. Huzurlu bir hayat var. Sağlıkla, milli eğitimle, özellikle yürüyen kamu hizmetleri ile ilgili valimizden brifing aldım" dedi.

"28 ŞUBATLA İLGİLİ SÖYLENECEK ÇOK ŞEY VAR"

Atalay, gazetecilerin sorularını yanıtladı, 28 Şubat ile ilgili yargılanmalar ve Suriye konusunda değerlendirmelerde bulundu. Atalay, 28 Şubat süreci ve generallerin yargılanmasıyla ilgili olarak şunları söyledi:

"Yürüyen bir yargı süreci. Çok önceden başlamıştı. Bizim şu anda bir değerlendirme yapmamız gerekmiyor. Bütün kaygımız hükümet olarak bu konularda her şey hukukun içinde olsun istiyoruz. Biz bir hukuk devletiyiz, her şey hukukun içinde ve adaletli şekilde yürüsün. Bütün isteğimiz bu. Oysa 28 Şubat ile ilgili söylenecek çok şey var. Geçen hafta Meclis'te, Türkiye'de cumhuriyet döneminde darbelerin ve benzer girişimlerin araştırılması için bir komisyon kuruldu. 28 Şubat da bunlardan birisi. Bütün dileğimiz, yargı süreçleri yürütülürken Türkiye'nin normalleşmesi. Yargı süreci çok önceden başlamıştı. Ben 28 Şubat'ı, yakın yaşayanlardan biriyim. O dönemde rektördüm. 28 Şubat süreci içinde görevden alındım. Pek çok soruşturmalar oldu. Bütün olağanüstülükler araştırılacak. Böyle de bir yargı yolu var. Ne o türlü gelişmeler olsun ne de bunların araştırılması, yargılanması gibi olaylar gündemimizden kalksın. Türkiye, demokrasinin yerleştiği derinleştiği bir ülke olsun. Bütün dileğim normal bir ülke olalım."

Atalay, bir gazetecinin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in, 28 Şubat ile ilgili Süleyman Demirel'in suçsuz olduğuna inanmadığını yönelik açıklama yapmasını hatırlatması üzerine, "28 Şubat sürecinde sayın Süleyman Demirel'in sorumluluğunu paylaşmayan yoktur" diye konuştu.

İNSANLIK DRAMI YAŞANIYOR

Beşir Atalay, Suriye konusu ve sığınmacılarla ilgili açıklamalarda da bulundu. Konteyner kente gittiğini kaydeden Atalay, "Orada bir insanlık dramı yaşanıyor. Türkiye fedakarlıkta bulundu, üzerine düşeni yaptı. Hala yapıyoruz, yapacağız. Bu insani bir görev. Daha önce Kuzey Irak'tan gelenler için de Bulgaristan'dan gelenler için de yapmıştık. Oradaki sığınmacıların sayısı arttığı için Birleşmiş Milletler'de insani yardım görüşülüyor. Dönüş için bir şey söylemek erken" dedi.

Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, ziyarete Balıkesir milletvekilleri Edip Uğur, Cemal Öztaylan ve Ali Aydınlıoğlu ile gelen Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'a Yağcıbedir halısı ve beyaz zambak kolonyası armağan etti.