İlkadım İlçesi'nde geçen aralık ayında bir ihbar üzerine yapılan operasyonda, uyuşturucu madde ticareti yaptıkları ve kullandıkları iddiasıyla Emre Ayran ile birlikte arkadaşları 23 yaşındaki Giray Çelik, 24 yaşındaki Hakan Uyar ve 19 yaşındaki Yasin Bayram gözaltına alındı. Emre Ayran'ın evinde yapılan aramada beşik altına gizlenmiş küçük paketler halinde toplam 35 gram esrar maddesi ele geçirildi. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan 4 şüpheli, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı, ancak haklarında Samsun 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Dün son kez hakim karşısına çıkan sanıklar, uyuşturucu madde ticareti yapmadıklarını ileri sürdü. Sanıklardan Emre Ayran, esrar kullandığını belirterek, "Ele geçirilen esrar kendi ihtiyacım kadardı. Kimseye satmadım ve ticaretini yapmadım. Tedavi olmak istiyorum" dedi.

Mahkeme, 3 sanığa esrar içmek suçundan 1 yıl 3 ay hapis cezası verirken, Emre Ayran'ı ise 'uyuşturucu madde ticareti yapmak ve kullanmak' suçlarından toplam 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı.