Olay, bugün saat 16.00 sıralarında Ortakapı Caddesi üzerinde meydana geldi. Bölgesel Amatör Lig takımlarından Edirnespor Gençlik Kulübü, kendi sahasında Sultangazispor ile karşılaştı. Karşılaşmanın 82’nci dakikasında maçın yardımcı hakemine kar topu atılınca karşılaşma 15 dakika durdu. Devam eden karşılaşmayı ise Edirnespor Gençlik Kulübü 4-2 kaybetti.

Beko Basketbol Ligi takımları Olin Edirne ile Beşiktaş ise Mimar Sinan Spor Salonu’nda karşılaştı. İki takım taraftarları arasında dostluk rüzgarları eserken, karşılaşmayı Beşiktaş 67-83 kazandı. Maçın ardından 100 kadar Beşiktaş taraftarı, kentin en işlek yeri olan Ortakapı Caddesi üzerindeki lokantalarda meşhur Edirne tava ciğeri yedi. Bu sırada ise iddiaya göre 25 Kasım Stadyumu'ndaki maçtan çıkan Edirnespor Gençlik Kulübü taraftarları, yemek yiyen Beşiktaş taraftarlarına laf attı. İki takımın taraftarları arasında çıkan tartışma kavgaya dönüşünce, iki gruptakiler tekme- tokat birbirine girdi. Çıkan arbedede Mahsur Gülnihan adlı Edirnespor Gençlik Kulübü taraftarı yaralandı. Olaylara müdahale eden ekipler yetersiz kalırken, arbede sırasında polis memurları havaya tabancayla ateş açtı. Kısa sürede gelen çevik kuvvet polisleri ise taraftar gruplarını birbirinden ayırıp uzaklaştırdı. Çıkan olaylarla ilgili bir Beşiktaş taraftarı gözaltına alındı.

Aldığı darbeler nedeniyle yaralanan, Mahsur Gülnihan ambulansla Edirne Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. 3 otobüsle Edirne’ye gelen Beşiktaş taraftarları ise polis gözetiminde kentten ayrıldı. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.



FK,EÖ(LK/SS)