Şanlıurfa Belediyesi, Eyyübiye Mahallesi'nde bulunan mevcut hayvan pazarının yerine, geçen ay Yenice Mahallesi'nde modern yeni bir pazar yaptı. Yeni pazarın tamamlanmasının ardından Belediye, besicilere buraya taşınmaları konusunda çağrı yaptı. Ancak birçok besici, yeni pazarın hem uzak hem de altyapısının yetersiz olduğunu savunarak uzun bir süre bu pazara gitmedi. Belediye ile besiciler arasında uzlaşmanın sağlanması üzerine bugün Şair Nabi Kültür Merkezi'nde noter huzurunda ahır yerlerinin belirlenmesi için çekiliş yapıldı. Çekiliş için hayvan pazarından gelen besiciler, salondaki yerlerini aldı.

Kura çekimi için önce isimler küçük kağıt parçacıklarını yazılıp bir kavanozun içine atıldı. Ardından kura çekilişi yapıldı. Kuraya 820 besici katıldı.

Kura çekilişinin yapıldığı salonda gazetecilere açıklamada bulunan Hayvan Pazarı Dernek Başkanı Ramazan Gül, şunları söyledi:

"Belediye tarafından yeni kurulan hayvan pazarında besici esnafına ahır parseli dağıtımı için kura çekilişi yapılıyor. Ancak bazı esnafımız, yeni yerini beğenmediği için bizlere sorun yaşatıyor. Bugün 820 esnafa ahır parseli verilecek. Şu an geçici olarak sığır ve koyunlarını satan esnafımız bundan sonra daimi olarak kendi adlarına ayrılan ahırda satış işlemini yapabilecek."

Çekilişte yeni ahır yerini beğenmeyen iki besici arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Arbedede salonun camları kırıldı. Gerginlik güçlükle önlenirken, çekilişe devam edildi. Zaman zaman bazı besiciler yerlerini beğenmeyip, yetkililere de tepki gösterdi.


AL(HK/SS)