Suriye Halkıyla Dayanışma Platformu, İHH ve Özgür-Der'in üyelerinden oluşan yaklaşık 200 kişi Harbiye Orduevi önlerinde toplandı.


Ellerinde "Suriye halkı kendini savunsun", "Baas katliamı son bulsun", "Esad rejimine son" şeklinde pankartlar açan eylemciler, tekbir de getirdi. Kalabalık adına açıklama yapan İHH Genel Başkan yardımcısı Osman Atala, şunları söyledi:


"Bir yıla aşkın bir süredir Suriye halkı zalim Baas rejimince katlediliyor. Şehirler ağır silahlarla vuruluyor. Bir yıllık süre içerisinde on milyondan fazla savunmasız sivil Esad rejimini ordusu tarafından katlediliyor. Tüm dünya bu vahşet tablosunu boş gözlerle seyrediyor. İçi boş kınama mesajları yayınlıyor. Somut yaptırım uygulayan kararlar alınmıyor. Tam bu noktada Suriye'nin dostları adıyla bugün İstanbul'da gerçekleşen toplantının akıbetinin sözde Suriye'de akan kanı durdurmaya yönelik önceki girişimlerden farkı olmayacağı görülüyor. Hiç şüphesiz Esad devriminin devrilmesi durumunda Suriye'de islami bir yönetim kurulacağı kaygısıyla Suriye halkının kendisini savunma hakkını engelleyenler BAAS çetesine suç ortaklığı yapmaktadırlar. Özgürlük talep eden halkını ağır silahlarla katleden gayri meşru baas rejimiyle tüm ilişkiler kesilmelidir. Suriye halkını bu zalim çete yönetimine karşı kendisini savunmak için ihtiyaç duyduğu silahlar temin edilmelidir. Bırakın Suriye halkını kendi geleceğine kendisi karar versin."


Öte yandan NATO ve füze kalkanı karşıtı birlik üyesi yaklaşık 100 kişilik grup da 15.00'te Harbiye Orduevi önüne gelerek Suriye'nin Dostları Toplantısı'nı protesto etti. Grup basın açıklamasının ardından slogan atarak Taksim'e doğru yürüdü.


TY (MK) (FOTOĞRAF)