Kaza, geçen yılın Ocak ayında 7236 Sokak'ta meydana geldi. TEDAŞ ile anlaşma yapan taşeron firma çalışanları, eskimiş elektrik direklerinin değişimi için çalışma başlattı. İşçilerin direği önceden açılan çukura yerleştirmeye çalıştığı sırada demir ayakları üzerinde duran 23 yaşındaki Aydın Acar yönetimindeki kamyon, hızla kayarak park halindeki otomobile çarptı. Unuttuğu çantayı almak için eve giden baba Servet İnan'ın park ettiği otomobilin içinde bulunan 50'nci Yıl İlköğretim Okulu 2/A sınıfı öğrencisi 8 yaşındaki Berkay İnan alev alan araç içerisinde öldü. Baba Servet İnan da, oğlunu kurtarmaya çalışırken elektrik çarpması sonucu yaralandı.

Berkay İnan'ın ölümüne, babasının yaralanmasına neden olan taşeron firma sahibi Murat Vatan, ustabaşı Ahmet Çetin ile vinç operatörü ve aynı zamanda kamyonu kullanan Aydın Acar hakkında, 'Taksirle 1 kişinin ölümüne 1 kişinin yaralanmasına neden olmak' suçundan İzmir 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Tutuksuz yargılanan sanıklardan firma sahibi Murat Vatan ile vinci ve kamyonu kullanan Aydın Acar 5'er yıl, ustabaşı Ahmet Çetin ise, 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, sanıklara verilen cezaları ertelemedi, paraya da çevirmedi.

Ceza davasının sonuçlanması ardından, baba Servet İnan, anne Kadriye İnan ve çocukları Aleyna İnan adına avukatları Turgay Göller, ceza alan üç sanık ile sigorta şirketine karşı tazminat davası açtı. İzmir Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki davada anne ve baba için 130'ar bin, çocukları Aleyna için 75 bin TL manevi, anne ve baba için 5'er bin TL maddi olmak üzere toplam 345 bin TL tazminat istendi.

Avukat Turgay Göller dilekçesinde şunları yazdı:

"Davalıların dikkatsiz ve tedbirsiz davranışları sonucunda bir facia yaşanmıştır. Faciada 8 yaşındaki küçük Berkay İnan ezierek ve yanarak hayatını kaybetmiştir. Anne ve babanın gözleri önünde bu olay meydana gelmiştir. Anne ve baba bu olaydan dolayı psikolojik tedavi görmüşlerdir. İnsanın kendi başına böyle birşey gelmedikçe bu acının tarifi imkansız kalmaktadır. Anne va baba olayın şokundan halen kurtulamamış, elem ve ızdırap içindedir."

Davalı tarafa henüz tebligatın yapılmadığı, davanın adli tatilden sonra görülmeye başlanacağı belirtildi.



BK(İÖ/İD)