OĞULLARI SAHNEYE ÇIKTI


Berkant için ilk olarak Ali Kocatepe tarafından çekilen belgeselinin bir bölümü gösterildi. Ardından da sanatçı dostları kısa konuşmalar yaptı. Gözyaşlarına hakim olamayan ve Berkant'ın son günlerinde de yanın olan Selçuk Ural, "Dünyanın en beyefendi adamıydı. Sadece şarkılarını söyledi" dedi. Sezen Cumhur Önal ise "Berkant, Türk popüler müziğinin tarihsel gelişiminde ilk öncü isimdir" dedi. Berkant'ın oğulları Öykü ve Övgü de birlikte sahneye çıkarak, babalarını son günlerinde yalnız bırakmayan isimlere ayrı ayrı teşekkür etti.


TEK TEK TEŞEKKÜR ETTİLER


Öykü Akgürgen, "Sabaha kadar oturduk. Zor bir durum. Babamızı burada bir kaç cümleyle ifade edemeyiz. Sağlığında rahatsızlığında yanımızda olan herkese teşekkür ediyoruz" dedi. Övgü de bu isimleri tek tek saydı. Övgü Akgürgen, "Ahmet Koç, Sezen Aksu, Adnan Şenses, Hakan Eren, Ali Kocatepe, Doktoru Bingür Sönmez , Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk'e teşekkür ediyoruz" diye konuştu.


"ARTIK SAMANYOLU'NDA BİR YILDIZ DAHA VAR"


Akciğer kanserinde yaşamını yitiren Berkant'ın son döneminde tedavisini yapan Prof. Dr. Bingür Sönmez de sahneye çıkarak, "Onun için Samanyolunu yeryüzüne indirdi denir. Bence o Samanyolu'na çıktı. Artık Samanyolu'nda bir yıldız daha var" diye konuştu. Sönmez'in bu sözleri alkış aldı.Berkant'ın eşi Engin Akgürgen başsağlığı temennilerini kabul ederken, sahneye konulan cenazesinin önünden saygı geçişi yapıldı. Geçiş yapanlar Berkant'ın tabutunun üzerine çiçekler bıraktı.


TY(FOTOĞRAF)