Olay, geçen pazartesi günü Merkez Yüreğir İlçesi'ndeki Dede Korkut Mahallesi 838 Sokak 67 numaralı evde meydana geldi. İşyerini sabah açmayan ve cep telefonundan ulaşılamayan berber Sedat Öztemur'un evine giden adı açıklanmayan çırağı, ustasını kanlar içinde buldu. Haber verilmesi üzerine eve gelen sağlık ekipleri, Öztemur'un öldüğünü belirledi. Cesedi incelenen Sedat Öztemur'un çoğu sırtından olmak üzere yüzünde, karnında ve göğsünde 45 bıçak yarası tespit edildi.

Cinayetin ardından Öztemur'un telefon kayıtlarını inceleyen polis, en son Erkan D. ile görüşme yapıldığını saptadı. Cinayet Bürosu dedektiflerinin araştırması sonucu Erkan D., merkez Seyhan İlçesi Döşeme Mahallesi Nuri Sabuncu Bulvarı'nda yürürken gözaltına alındı.

Cinayet şüphelisi Erkan D. sorgusunda berber Sedat Öztemur'dan geçen yıl 5 bin lira borç olduğunu, açık senet imzaladığını söyledi. Şüpheli, "Faiziyle birlikte 7 bin 500 lira ödedikten sonra senedi istedim ama vermedi. 'Kanun değişti, yeniden ödemen gerekiyor' diye beni kandırdı. Ödediğim para 45 bin lirayı buldu. Olay gecesi konuşmak için Sedat Özdemur'un evine gittim. Senedi istedim, yine vermedi. Küfürler etmeye başlayınca sinirlendim. Mutfaktan aldığım bıçakla rastgele vurdum" dedi.

Suç aleti bıçağı Seyhan Nehri'ne, cinayetten sonra beraberinde götürdüğü maktulüp cep telefonunu ise bir parka atan Erkan D., sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.



CK(OA/CK)